El Sant Andreu s'ha fet gran (1-2)

Andreu Merino - 24/10/2011, 00:35

Tres victòries consecutives no són una casualitat, i menys si tenim en compte que dues s'han produït a domicili. Després de guanyar fora al Saragossa B i vèncer a casa contra el Reus, la UE Sant Andreu ha estat el primer equip en el que va de lliga que guanya al Nou Camp de Dènia. Ara mateix els andreuencs es troben a 2 punts de la zona de playoff, però a aquestes alçades l'únic que importa és seguir donant aquesta imatge de bloc compacte que guanya partits i enganxa l'afició.

Inici prometedor

El Sant Andreu mai havia perdut a Dènia, però avui les baixes feien preveure que mantenir la ratxa seria més difícil del compte. Tobella i Tarrés queien de la llista per lesió, mentre que Moyano arrossegava la sanció del partit contra el Reus, com Piti Belmonte que ha seguit el partit des de la graderia, substituit per Manel Martínez a la banqueta. El aprtit ha començat espès amb el Sant Andreu volent jugar i el Dènia tancat al darrere esperant una contra i intentant provocar que l'àrbitre xiulés el major número de faltes possibles, amb força simulacions. Per sort, el col·legiat Nicolás Espejo ha demostrat que és l'excepció que trenca la regla en l'arbitratge a 2a B.

El Sant Andreu ho intentava però li costava trobar el forat. Marc Martínez estava tapat i la majoria d'accions eren fruit d'una jugada individual. Com sempre els andruencs han intentat treure petroli de le sjugades a pilota aturada. Primer una falta lateral servida per Marc Martínez l'ha rematat Borja, i només la intervenció del porter Iván ha impedit el gol. Poc després Marcos ha rematat de cap una centrada de Xavi Jiménez, que el porter Ivan ha tornat a solucionar amb solvència. Encara n'hi hauria més. Primer David Llobet ha intentat marcar amb un xut de falta directa que li ha sortit força escarransit i després Marcos insinuava que tenia alguna cosa a dir en el partit d'avui amb un xut sec que Ivan ha desviat a córner després que la pilota li botés davant. Semblava que el Sant Andreu era amo i senyor del partit, però minuts més tard Grégory, molt actiu durant tot el partit, ha estat a punt d'avançar el Dènia. Borja i Morales no s'han entès i el francès s'ha plantat sol davant del Moro, que ha estat prou ràpid en al sortida per evitar el gol i fer que s'arribés al descans amb empat a zero.

Festival andreuenc

El tècnic local segur que havia alliçonat els seus homes al descans i els havia dissenyat un pla per fer-los creure que podein amb el Sant Andreu. Doncs bé, Marcos s'ha encarregat de tirar tot això epr terra als 39 segons de la segona part. El balear ha intentat assistir Araujo, la pilota ha rebotat en un defensa i ha caigut un altre cop als peus del Txigrinsky de Pollença, que sense pensar-s'ho dos cops ha engaltat un xut que ha superat Ivan i ha suposat el primer gol del partit. Ja són 6 gols en els últims 5 partits. El que està fent Marcos en aquest inici de campanya és, simplement, espectacular.

A partir d'aquí més d'un pensaria que el Sant Andreu especularia i endarreriria línies. Doncs tot el contrari. Els de Belmonte han inistit amb la seva aposta, volent tocar amb paciència per seguir creant ocasions de gol. Ben aviat arribaria el primer contratemps de la tarda. Llobet es retirava amb molèsties als abductors i entrava Nakor Bueno. Amb l'entrada del de Badia el plantejament no ha variat, i el Dènia veia com segui atancat a darrere tot i anar perdent. I encara veurien les coses més negres els alacantins. Era el minut 57 quan Quim Araujo, avui molt inspirat, se n'ha anat del lateral dret amb una bicicleta de crack per posar una centrada mil·limètrica al cap de Nakor. L'ex del Leganés ha fet el que marquen els cànons: rematar de dalt cap a baix i perforar la xarxa d'Ivan. 2-0 i més de mitja ahora per endavant que es preveia més com un festival que com una penitència. Un altre cop ens equivocàvem.

Patiment fins al 94.

La lesió de Llobet havia estat el primer contratemps, però no seria l'últim. Nando havia entrat substituït Carroza, i poc després es veuria com a únic pivot de l'equip, ja que Marc Martínez ha hagut de retirar-se, també per lesió. Manel ha donat entrada a Luis Blanco. Pot sembla run canvi extrany si es tractava de mantenir la posessió i de no passar angúnies a darrere, però l'altre opció era Melo, i l'ex del Cornellà acaba de sortir d'una lesió i no té ritme de competició.

El Dènia s'ha sentit poderós quan ha vist que el mig camp del Sant Andreu li oferia uns espais que amb el doble pivot eren inexistents. Grégory ha conduït el seu equip a plaer, mentre que Pau Franch i el recent entrat Pifarré creaven molta sensació de perill. Primer ha estat Morales, amb una mà marca de la casa, qui ha evitat el gol local. Després el Sant Andreu s'ha aliat amb els pals amb un xut de Pifarré que s'ha estavellat a la creueta. Precisament seria després d'un altre xut al travesser quan el Dènia aconseguiria el seu gol. Després d'un córner la pilota li ha arribat a Grégory que ha xutat contra la fusta. La pilota ha quedat morta a l'àrea i en una jugada embolicada Borja ha comès penal. (tot i aquesta acció, el debut de Borja ha estat de notable alt). Rubén l'ha transformat amb un llançament magistral al minut 89, i quedaven per endavant 5 minuts que s'han fet eterns, tot i que el Dènia amb prou feines ha arribat a porteria.

Al final victòria pel Sant Andreu, que ja en suma tres de seguides i continua creixent. Avui no només ha estat important el paper de Marcos, Marc Martínez o Morales (pals de paller d'aquest equip), sinó també de jugadors com Rubén Canelada, habitual suplent de Tobella, o Borja, que s'estrenava amb la quatribarrada en un dels camps més complicats de la divisió. Sens dubte una victòria de prestigui que afiança l'equip en la zona alta de la taula, a només dos punts del playoff. Ara bé, el mé simportant és que el Sant Andreu s'ha fet gran i sap, no només, a què juga, sinó també com ho ha d'aconseguir.

 

CD Dènia 1

UE Sant Andreu 2

CD Dènia: Ivan, Victor, Sergio, Angel, Ruben, Pau (David 80′), Dani, Gregory, Juan (Carlos 66′), Jose i Chumillas (Juan 62′).

UE Sant Andreu: Morales, Fran Grima, Dídac, Borja, Rubén, Marc (Luis Blanco 70′), Carroza (Nando 66′), Xavi Jiménez, Llobet (Nakor 52′), Quim Araujo i Marcos.

Gols: 0-1 Marcos (46′), 0-2 Nakor (57′), 1-2 Ruben (89′).

Àrbitre: Nicolás Espejo, del col·legi murcià. Ha mostrat la groga al local Chumillas, i als visitants Quim Araujo.

Comparteix i comenta

En portada