Loeb guanya a Catalunya

Juan Alfonso Gago - 24/10/2011, 11:29

Loeb va guanyar a terres catalanes per setena vegada consecutiva, per tant la parella francesa es posa líder a falta de només una prova del mundial. La victòria de Loeb dóna de forma matemàtica el títol del mundial de constructors a Citroën Total, el setè de la marca en l’historia del mundial. Dani Sordo va fer una bona quarta posició. La segona i tercera posició van ser per Hirvonen i Latvala respectivament.

Loeb, el campió // Juan Alfonso Gago Martin

Divendres sobre un terreny difícil, degut al itinerari mixta, va suposar un gran obstacle per tots els pilots, i es van produir multituds d’accidents, els mes destacats els de Petter Solberg i Kimi Räikkönen, els dos pilots de Citroën, que no van poder acabar el RallyRacc.

En aquest primer dia Loeb ja era el millor, presumiblement beneficiat per l’absència de pols en trams concrets, que no el van afectar pel fet de sortir primer. Una punxada dels pneumàtics de Sebastian Ogier (company de Loeb) el deixaven fora de les opcions de victòria i de lluita pel títol, incident que va sofrir de nou el dissabte.

Per últim, dissabte i diumenge, va dominar Loeb seguit de Latvala, l’únic que va poder pressionar una miqueta al francès.

Dani Sordo també va patir una punxada el diumenge, fet que va arruïnar les seves possibilitats de lluitar per un lloc a la part de sota del podi. Tampoc es va lliurar dels problemes el company d’equip de Loeb, Sebastian Ogier, que es va quedar sense possibilitats d’acabar la carrera degut a problemes amb el motor del seu Citroën en el penúltim tram del diumenge.

Latvala amb el seu Ford  // Juan Alfonso Gago Martin

Latvala amb el seu Ford // Juan Alfonso Gago Martin

El mundial de pilots encara no esta decidit, per tant, tota l’emoció s’acumula per l’última prova del mundial.

Desprès del Rally de Catalunya la classificació del mundial es troba de la següent manera:

1-Sébastien Loeb (Francia/Citroën), 222 punts
2-Mikko Hirvonen (Finlandia/Ford), 214 punts
3-Sébastien Ogier (Francia/Citroën), 193 punts
4-Jari-Matti Latvala (Finlandia/Ford), 146 punts
5-Petter Solberg (Noruega/Citroën), 110 punts
6-Mads Ostberg (Noruega/Ford), 70 punts
7-Dani Sordo (España/Mini), 57 punts
8-Matthew Wilson (Gran Bretaña/Ford), 53 punts
9-Henning Solberg (Noruega/Ford), 44 punts
10-Kimi Räikkönen (Finlandia/Citroën), 34 punts

Comparteix i comenta

En portada