Un avió anomenat Borussia

Marc Vidal Ordeig - 24/10/2011, 14:17

El Borussia Dortmund retalla diferències amb el Bayern de Munic després de passar per sobre  el Colònia (5-0) i veure com els bavaresos perdien amb el Hannover 96 (2-1). Tot i que el Werder Bremen i el 'Gladbach perden pistonada, estan a tan sols dos partits del liderat.

 

Neuer va encaixar més gols a Hannover que en tota la temporada // Agències

Quan tothom ja veia que la Bundesliga estaria més que sentenciada abans del febrer, el Hannover 96 va decidir demostrar al món com es juga a això del futbol quan ets inferior a l'equip rival i vols guanyar: pressió, feina, córrer i contraatacs. Tot i això, el cal dir que també van tenir una gran dosi de sort per vèncer al seu gran rival, el Bayern de Munic. Un penal estúpid, d'aquells que només cometen els juvenils, de Lahm va permetre al Hannover posar-se per davant en el marcador a la primera part. Lahm no va ser l'únic jugador posseït per un juvenil, Boateng va decidir esborrar-se del partit amb una agressió innecessària al minut 28. Per acabar de quadrar el cercle, al principi de la segona, un xut que no anava enlloc de Pander, va rebotar en un defensa i va entrar mansament a la porteria davant un Neuer que veia truncada la seva ratxa d'imbatibilitat que venia des de principis d'agost.  El Bayern va pressionar fort per aconseguir empatar el partit però només va aconseguir un gol d'Alaba que no li va servir de massa res. Mala setmana per als de Heynckes després de l'empat a 1 a San Paolo.

Retrobant-se a si mateixos

El Dortmund ve com un avió al darrera, i ni la derrota a la Champions al camp de l'Olimpiakos els farà dubtar en la seva persecució del liderat. Van començar malament, fatal, però els de Klopp s'han decidit a no regalar la Bundesliga a ningú i volen repetir el títol. El Colònia va ser com un vaixell de paper intentant sobreviure a La Tempesta Perfecta de Sebastian Junger. Al minut 7 ja perdien i a la mitja part el Dortmund ja els n'havia fet 3. Maneta per celebrar que el Bayern no és invencible. Compte amb aquesta gent si Klopp troba la tecla i es dediquen a jugar com l'any passat.

El Shalke no enamora però guanya // Agències

Just al darrere, al tercer lloc, hi ha el Shalke 04 de Raúl i Huntelaar que podria ser el Llevant alemany. L'any passat no van baixar de poc i aquest any estan decidits a no fer passar mals tràngols a la seva afició. 0-1 al Leverkusen amb gol de Farfán al 83'. No fan cap gran espectacle, però tampoc cal.

El Hannover ja és quart i l'Stuttgart cinquè tot i l'empat a Nuremberg (2-2). Darrere hi trobem dos globus que es van desinflant: el Werder Bremen no aixeca cap després de la derrota fa 7 dies amb el Dortmund i va empatar al camp de l'Augsburg, mentre que el  Borussia Monchengladbach ja ha perdut posició europea després de perdre a Hoffenheim.

Per baix, l'Augsburg ha guanyat tants punts en una setmana que en les 8 jornades anteriors i és 16è, en posició de playoff de permanència. En zona de descens hi ha un Hamburg que no té cap mena de sort i un Friburg que s'enfonsa i vés a saber si podrà aixecar el cap.

Més apretats, impossible

De les 4 grans lligues europees, només al Calcio hi ha menys diferència entre el 1r i el 6è que a la Bundesliga. I això que a Itàlia duen 3 jornades menys, a Espanya dues i a Anglaterra una.  Això només és una mostra de la gran igualtat que regna, ara com ara, a la Bundesliga on el Colònia (12è) podria entrar en places Champions si guanyés 3 partits seguits o l'Hamburg (17è) podria respirar i col·locar-se a la part mitja de la taula en el mateix període. Tot sembla indicar que Bayern i Dormunt acabaran lluny de la resta, però mentrestant, que segueixi l'espectacle!

Comparteix i comenta

En portada