Xavi, de falta, salva un Barça espès (0-1)

Marc Fontrodona - 25/10/2011, 22:29

El migcampista egarenc ha solucionat el partit al camp del Granada amb un solitari gol de falta. El joc del Barça ha estat més lent, contra deu molta estona i amb menys ocasions que contra el Sevilla, però en canvi s'ha aconseguit la victòria. El tòpic de "la lliga es guanya i es perd en aquests partits" és on es podrà agafar el Barça després que hagin passat els 90 minuts al Nuevo Los Cármenes.

I és que el partit ha començat i acabat amb domini culer, però sense aconseguir assetjar la porteria de Roberto, tal i com es va fer amb el Sevilla. La sorpresa, un jove Cuenca -que ha deixat Villa a la banqueta- molt actiu en els primers minuts. A mesura que passava l'estona, però, s'ha anat apagant. En general, tot l'equip ha seguit la mateixa dinàmica.

Xavi ha marcat un gol magistral de falta // Agències

Avui, Xavi ha salvat el partit. Quan es complia mitja hora de partit, el català ha provocat una falta un pèl lluny que ha llançat ell mateix. Ho ha fet tan bé, que Roberto amb prou feines l'ha pogut tocar i ha vist com es colava per l'escaire dreta de la seva porteria. 0-1.

Des d'aquí i fins el final, la lògica hagués fet que el Granada es tirés endavant i anés a buscar l'empat, però una expulsió que els ha deixat amb 10 homes (per doble groga a Jaime), els ha fet seguir esperant amb l'autobús a l'àrea. Si, per casualitat, queia l'empat, endavant. Però el 0 a 2 sempre ha estat més a prop: una vaselina de Messi que treia la defensa sobre la línia de gol; Roberto para un xut de Cuenca en un contra un...

Amb el Barça estancat, Guardiola ha provat alternatives. Tot i això, l'entrada d'Iniesta, Keita o Villa no ha millorat la imatge blaugrana. Ara bé, tot sigui dit, la solidesa en defensa ha estat molt i molt bona. Mascherano està intractable, ben col·locat, ràpid, s'anticipa... I així ha estat com els blaugrana han evitat que es repetís la desgràcia d'Anoeta, on es va empatar un partit controlat. I de retruc, Valdés augmenta el seu rècord d'imbatibilitat 90 minuts més (i ja en són 697).

El dissabte, nova oportunitat per refer-se i fer marxar els dubtes que s'estan generant a l'entorn, que no en deixa passar una. En resum, feina feita i aquesta nit, el Barça dormirà líder.

Fitxa tècnica:

Granada: Roberto, Nyom, Siqueira, Mainz, Íñigo López, Fran Rico (Mollo, m.79), Mikel Rico, Abel Gómez, Jaime, Dani Benítez i Uche (Geijo, m.63)

Barça: Valdés, Alves, Maxwell, Mascherano, Abidal, Busquet, Xavi (Keita, m.83), Cesc (Iniesta, m.71), Pedro (Villa, m.55), Cuenca i Messi

Gol: 0-1, (m.32): Xavi

Àrbitre: Muñiz Fernández (Col·legi Asturià). Ha expulsat per doble groga als locals Jaime (m.53) i Dani Benítez (m.90). També ha tret groga pel Granada a Uche, Fran Rico i Nyom; i als culers Alves, Busquets, Cuenca i Keita.

El gol de Xavi:

YouTube Preview Image

Comparteix i comenta

En portada