El Sabadell, a la Primera divisió de les xarxes socials

Marc Fontrodona - 26/10/2011, 14:15

El club del Vallès ha fet un estudi de la presència dels diferents clubs de primera i segona divisió a les xarxes socials de Twitter, Facebook i Youtube. En el nombre total de seguidors, hi figuren com a quinzens. Evidentment, al capdavant de la llista hi ha Barça i Madrid.

Captura de pantalla del Twitter sabadellenc

Més de 13.000 fans a Facebook i més de 4.000 a Twitter fan que el Sabadell estigui ben posicionat en aquesta llista. L'Esportiu ja va avançar que el club sabadellenc era un dels més Twittaires quan encara estava a segona B, i ara que n'ha pujat la popularitat, l'ascens ha estat encara més notable. Que militin també a Segona, per sobre els blanc-i-blaus, només hi ha el Celta i el Deportivo. On més destaquen els arlequinats són al Youtube, perquè ocupen la novena posició (això sí, alguns tenen canal propi de TV i per això no en tenen).

El Barça, el més seguit

La primera posició és pels culers, que tenen més de 23 milions de seguidors (21 milions a Facebook i gairebé 2 a Twitter), seguits de molt a prop pel Reial Madrid. Molt lluny, d'aquests dos -semblant al cas dels drets televisius- hi ha el tercer classificat, el Màlaga, que en té més de 300.000 (70 vegades menys).

Espanyol, Nàstic i Girona

L'Espanyol és el vuitè classificat, una molt bona posició que potser es podria millorar amb el seguiment a Twitter. Estan amb 42.000 a Facebook però no arriben a 6.000 a Twitter. Per altra banda, el Nàstic és 20è i el Girona 26è.

Equips que no en tenen

Sorprèn que a aquestes alçades i en el món en què vivim, encara hi hagi equips sense presència a les xarxes socials. És el cas de fins a 5 equips de Primera i 1 més de Segona: Rayo, Saragossa, Reial Societat, Getafe, Racing i Osca.

Vila-real i Cadis

El cas del Vila-real és força curiós. Donat el nombres d'usuaris de Facebook i Twitter, tothom té més fans a Facebook que seguidors a Twitter. Doncs bé, no és el cas del "submarí groc", que en té 29.000 a Twitter i només 11.000 a Facebook. Exageradament diferent a la resta. Destaca també el Cadis, únic representant de la Segona divisió B amb suficients seguidors per entrar a la llista i situat just davant del Sabadell.

 

Comparteix i comenta

En portada