Índia i New Jersey, cares noves a la F1

Albert Morillas - 26/10/2011, 17:15

Justament en la setmana en que s'estrena al Mundial el Gran premi de la Índia, la FIA ha fet públic que a partir de 2013 es disputarà el Gp de New Jersey. Són novetats del campionat que representen les dues cares d'una moneda: la Índia, un país pobre i humil, i els EUA, símbol de la fastuositat.

Els Force India seran amfitrions // Arxiu

El Mundial de Fórmula 1 es renova cada any. Després de les últimes estrenes de València en 2008, Qatar en 2009 i Corea en 2010, arriba la Índia. Alguns es temien que es produís una situació similar a la de l'any passat, quan es va disputar el Gran Premi de Corea en un circuit que no estava acabat. Per sort, tot està llest al país hindú per acollir, per primera vegada a la seva història, al gran circ.

Però, la renovació no acaba aquí. Aquesta setmana s'ha fet públic que a partir de 2013 es celebrarà el Gran Premi de New Jersey. Estem parlant del que es presenta com un dels esdeveniments esportius més espectaculars dels últims temps: curses amb els gratacels de Manhattan de fons, capacitat per 100.000 espectadors i el riu Hudson de jutge privilegiat. El circuit estarà situat entre el poble de Weehawken i l'oest de Nova York, a uns 15 minuts del centre d'aquesta.

I això no acaba aquí. Recordem que fa dos mesos la FIA ja va decidir que es disputés el GP d'Austin, a Texas, a partir de l'any vinent. Per tant, des del 2013 tindrem dos GP als EUA. L'últim es va disputar el 2007, a Indianàpolis, amb victòria de Lewis Hamilton.

Comparteix i comenta

En portada