L'Sporting arrenca els tres punts de l'Iberostar (1-2)

Marcel Sanromà - 26/10/2011, 23:57

Manolo Preciado respira tranquil després que el seu Sporting hagi sumat aquest dimecres la segona victòria consecutiva. Partit dur a l'Iberostar, amb un autèntic recital de targetes, polèmica arbitral i alguna enganxada entre jugadors, que s'han endut els asturians gràcies a una remuntada impulsada per la mala sort del Mallorca, que s'ha fet l'1-2 en pròpia porta.

Els jugadors de l'Sporting celebren l'1-2 // Agències

El Mallorca ha començat el partit amb força, i ha disposat de ben be quatre ocasions en els primers minuts, fins que al quart d'hora Gonzalo Castro ha aparegut al segon pal per aprofitar una bona acció d'Hemed i Pereira i ha avançat els balears al marcador. Després del gol l'Sporting s'ha anat estirant i ha esvaït el domini balear, però tampoc ha tingut grans ocasions per empatar. Només un xut de falta de De Las Cuevas des de la frontal, que ha pogut treure Aouate demostrant grans reflexos.

Encara abans del descans hi ha hagut merder, perquè el què havia de ser una devolució de pilota de Barral, una cessió a Aouate, ha estat a punt de convertir-se en gol perquè el jugador sportinguista ha fet un xut fort i bombat que ha marxat fregant el pal esquerre del porter mallorquinista. Els jugadors han marxat calents als vestidors mentre l'Iberostar xiulava.

Barral intenta la rematada // Agències

Al descans, Preciado ha fet entrar Bilić en el lloc de Barral, i el canvi no li podia haver sortit millor, perquè només havien passat quatre minuts del segon temps quan el croat ha aprofitat una bona centrada de Lora per igualar el marcador amb un cop de cap al segon pal.

El Mallorca, però, no s'ha enfonsat, i just després ha hagut de respondre amb bons reflexos Juan Pablo a un xut creuat del 'Chori' Castro. El partit s'ha posat maco, amb un Mallorca intens i un Sporting que avançava les línies, i la mala fortuna s'ha aliat amb els asturians, que han fet l'1-2 gràcies a un gol en pròpia porta. De Las Cuevas ha fet una bona jugada per banda dreta, i la passada de la mort l'ha volguda desviar Joao Víctor, que ho ha fet malament i ha enviat la pilota al fons de la xarxa.

Aleshores els balears s'han estirat, però encara ha pogut ampliar distàncies l'Sporting després que Bilić aprofités un error de Tejera, però el seu xut, precipitat, ha marxat una mica alt. En un moment determinat, Cendrós i Pina han anat a caçar André Castro, i Preciado reclamava la targeta per a Cendrós, que hagués estat expulsat. L'àrbitre ha amonestat Pina, i l'Iberostar ha tingut l'horrible i censurable reacció de cridar "¡Preciado, muérete!".

L'Sporting s'ha aculat per defensar el resultat als darrers deu minuts, i a punt ha estat d'empatar el conjunt local després d'un xut de Pina que impacta al pal i rebota al cap de Juan Pablo, que l'ha pogut refusar després de l'ensurt. Els balears han continuat amb el bombardeig, i encara han pogut empatar en una doble ocasió amb un llançament de falta i un xut posterior, però el marcador ja no s'ha mogut i l'Sporting comença a veure la llum al final del túnel.

Fitxa tècnica:

Mallorca: Aouate, Cendrós, Joao Víctor, Ramis, Bigas, Tissone (Tejera, '67), Pina, Pereira (Víctor, '60), Nsue (Alfaro, '77), Gonzalo Castro i Hemed.

Sporting: Juan Pablo, Lora (Dmián, '79), Botía, Iván Hernández, Canella, Rivera, Nacho Cases, Trejo, André Castro, De Las Cuevas (Eguren, '83) i Barral (Bilić, '46).

Gols: 1-0 ('16), Gonzalo Castro, a centrada de Pereira. 1-1  ('49), Bilić a centrada de Lora. 1-2 ('65), Joao Víctor, en pròpia porta.

Arbitratge: Del Cerro Grande (col·legi madrileny) ha amonestat els locals Ramis ('44), Tejera ('68), Cendrós ('71) i Pina ('76) i els visitants De Las Cuevas ('53), Iván Hernández ('88), André Castro ('91) i un jugador no identificat al minut 89.

Comparteix i comenta

En portada