El Barça apallissa l'Asseco sense gaires dificultats (88-61)

Ferran Mayans - 27/10/2011, 23:03

El Barça ha derrotat clarament l’Asseco Prokom de Polònia en un partit que només ha estat igualat fins a la meitat del segon quart. Els blaugranes, que han tingut en Lorbek el seu home més inspirat (20 punts i 26 de valoració), han trencat el partit just abans del descans gràcies a un parcial de 17 a 1. Fins a cinc barcelonistes –a més de Lorbek- han finalitzat el partit amb 15 punts o més de valoració (Huertas, Navarro, Perovic, Mickeal i Eidson). Per part dels polonesos, actuació força discreta de tothom. Només Lafayette ha destacat per sobre la resta en anotar 15 punts.

Primer partit d’Eurolliga al Palau Blaugrana des del mes de març, en què l’equip va perdre en quarts de final contra el Panathinaikos. El d’avui, res a veure amb aquella derrota, ha estat molt plàcid per al Barça Regal, que no ha pogut comptar amb CJ Wallace, que es troba a Estats Units per motius personals.De la mà de Lorbek, que ha acabat el quart amb 8 punts, i Navarro, el Barça ha obert les primeres diferències al marcador, però les excessives facilitats defensives i segones oportunitats concedides en el rebot li han impedit escapar-se (10-8 en tres primers minuts elèctrics). El partit s’ha calmat i el Barça ha sabut jugar millor les seves opcions. Gràcies al joc de combinació, culminat amb pilotes interiors per a Lorbek i Perovic, el Barça ha fet la primera estirada del partit (20-9). Però de seguida s’ha carregat de faltes, i els tirs lliures i alguna errada que ha acabat en contraatac han fet que els polonesos es tornessin a acostar. Un triple de Lafayette ha deixat el marcador en 23-15 al final del quart.

Erazem Lorbek ha estat avui el millor dels blaugranes.

A l’inici del segon quart, Xavi Pascual ha canviat per complet el cinc inicial i la jugada no li ha sortit bé. Un parcial de 0-7 en què el Barça ha comès massa badades i ha perdut alguna pilota absurda en atac ha permès a l’Asseco empatar el partit a 25. Xavi Pascual s'ha vist obligat a demanar temps mort i a substituir un Víctor Sada desafortunat avui (0/4 en tirs de camp i -5 de valoració). La tornada a pista de Marcelinho i Navarro ha aturat la ratxa polonesa, però no ha aconseguit donar fluïdesa al joc. El Barça només anotava a base de tirs lliures, i el Prokom fins i tot s’ha avançat en el marcador i ha aconseguit un avantatge de 3 punts a la meitat del quart (30-33). A partir d’aquí, però, el partit ha canviat i s'ha convertit en un monòleg barcelonista. A base de triples, contraatacs i tirs lliures, Navarro i Marcelinho han convertit el Barça en una màquina d’anotar que, a més, només ha permès al Prokom anotar un trist punt en cinc minuts (parcial de 17-1). Només Lapeta ha pogut anotar dos punts a falta d’un segon per a la finalització del quart, que han situat el 47-36 al descans.

A la represa, el Barça ha optat per repetir la fórmula que tan bon resultat li havia donat a l’inici i donar protagonisme a Lorbek. L’eslovè ha anotat el seu sisè tir sense error (ha acabat amb 9 d’11 en tirs de camp). I pocs minuts més tard, un triple seu ha eixamplat la diferència fins als 16 punts (56-40) a l’equador del període i ha trencat el partit definitivament. Eidson i Mickeal s’han encarregat de mantenir la distància fins al final d’un període en què l’Asseco només ha pogut anotar deu punts. Quan faltava un minut per a la finalització del quart, Pascual ha donat entrada per primera vegada a Xavi Rabaseda (que ha jugat, sense gaire incidència en el joc, tots els minuts fins al final).

El darrer quart ja ha començat sense res en joc i ha servit perquè els homes amb menys minuts habitualment poguessin tenir participació. Com ja va passar l’altre dia contra l’Olimpija, un dels que millor els ha aprofitat ha estat Pete Mickeal, que sembla que sense la pressió del resultat torna a donar el millor de si (10 punts i 15 de valoració). Kosta Perovic també ha fet de l’Eurolliga la seva competició, ja que a l’ACB és habitualment el descartat. Avui ha estat un dels millors (amb 9 punts, 4 taps i 17 de valoració). Per culminar la festa, a falta de dos minuts, el tècnic blaugrana ha fet debutar en la competició el base del planter Josep Pérez. En aquests últims instants, el Barça no tan sols no ha afluixat, sinó que ha obert més forat i finalment ha guanyat de 27 punts. Segona victòria -les dues molt contundents- del conjunt blaugrana en un grup on sembla que només el Montepaschi de Siena li podrà fer ombra.

Fitxa tècnica:

88 – FCBarcelona Regal (23+24+17+24): Marcelinho Huertas (11), Juan Carlos Navarro (14), Chuck Eidson (10), Erazem Lorbek (20), Kosta Perovic (9) -cinc inicial-, Víctor Sada (-), Boniface Ndong (9), Pete Mickeal (10), Fran Vázquez (3), Joe Ingles (2), Xavi Rabaseda (-) i Josep Pérez (-).

61 – Asseco Prokom (18+18+10+15): Jerel Blassingame (7), Alonzo Gee (10), Przemyslaw Zamojski (8), Adam Lapeta (9), Donatas Motiejunas (9) -cinc inicial-, Oliver Lafayette (15), Adam Hrycaniuk (-), Lukasz Seweryn (3), Piotr Szczotka (-), Fedor Dmitriev (-) i Przemyslaw Frasunkiewicz (-).

Àrbitres: Sreten Radovic, Roberto Chiari i Moritz Reiter.

Incidències: Partit corresponent a la segona jornada de la primera fase de l'Eurolliga disputat al Palau Blaugrana davant de 3.724 espectadors.


Comparteix i comenta

En portada