El Sabadell treu petroli de Xerez (2-2)

Pau Campaña - 27/10/2011, 09:31

El Centre d’Esports Sabadell ha aconseguit esgarrapar un punt de la seva visita a Chapín. A la mitja hora els andalusos ja guanyaven 2-0, però un gol de rebot de Lanzarote i un penal a la segona part transformat per Juvenal han donat un empat als arlequinats que els mantenen a la zona d’ascens directe a Primera Divisió.

Els jugadors del Sabadell celebren un gol // Cesabadell.cat

Els homes de Lluís Carreras es presentaven a Chapín amb un total de deu baixes per lesió, amb les últimes confirmades de Redondo per cinc setmanes i d’Aarón Bueno per uns deu dies. Tot i les adversitats, el tècnic de Sant Pol havia assegurat en roda de premsa prèvia al partit que l’equip mantindria el patró de joc i no deixaria de ser ell mateix.

Un cop a la gespa, però, no ha estat possible. El Xerez ha sortit al camp molt agressiu i amb el clar propòsit de prendre la possessió de la pilota al seu rival. Les ocasions no han trigat en arribar, i quan només s’havien jugat sis minuts de partit, una pilota a l’espai l’ha aprofitat ‘Tato’ per batre a David de Navas. El gol, com en d’altres ocasions, no ha fet reaccionar els arlequinats, que han seguit sota el domini del conjunt de Juan Merino.

Més lesionats

Les males notícies pels vallesans no han acabat amb el gol. Al minut 16 Pablo Ruiz ha hagut de ser substituït per Yann Songo’o a causa d’uns problemes musculars. D’aquesta manera, es converteix en la onzena baixa per lesió. Les oportunitats de gol s’han anat repetint i abans de la mitja hora de joc el Xerez ha aconseguit ampliar el seu avantatge al marcador. El vuitè córner llençat pels locals l’ha rematat Robusté al segon pal fent pujar el 2-0 al marcador.

El partit tenia molt mala pinta pels homes de Carreras, però al minut 32 un cop de sort ha anat a favor ser. Lanzarote ha provat un xut llunyà que ha tocat els peus d’un defensor i ha descolocat per complet a Toni Doblas. Aquest rebot ha fet entrar en el partit als arlequinats, que han anat als vestuaris amb la sensació de que, donades les circumstàncies, la cosa podria haver anat pitjor.

La segona part ha començat diferent

El segon temps s’ha iniciat amb el Sabadell pressionant més amunt, controlant la pilota i intentant fer mal a la porteria contrària. Tot i el domini, el primer avís l’ha donat el Xerez. Al minut 63, el golejador ‘Tato’ ha estavellat un xut al travesser. Amb l’entrada del menut Álex Cruz, Carreras ha intentat donar velocitat i verticalitat al joc del seu equip. 

Penal salvador

Quan es complia el minut 72 de partit, Florian ha estat tombat a l’àrea quan es disposava a xutar, i l’àrbitre ha xiulat penal. Juvenal s’ha encarregat de transformar-lo per situar l’empat a dos al marcador. En els últims minuts, el Xerez ha pressionat i ha buscat el gol de la victòria amb l’entrada de l’atacant Íñigo Vélez, però en tots els intents s’ha trobat amb un immens De Navas.

Amb aquest punt, el Sabadell es manté a la segona posició amb 20 punts i conserva la plaça d’ascens directe, només per darrera de l’Hércules, líder ja destacat amb 25 punts.

FITXA TÈCNICA:

XEREZ: Doblas, Mendoza, Lombán, Bruno Herrero, Tato (Íñigo Vélez), Capi, Israel, Rueda, Pablo Redondo, Raúl Cámara i Robusté

CE SABADELL: De Navas, Òscar Ramírez, Olmo, Pablo Ruiz (Songo’o), Toni Lao, Héctor Simón, Juvenal, Puigdollers (Samuel Baños), Arteaga (Álex Cruz), Lanzarote i Florian

GOLS: 1-0: Tato, min. 6; 2-0: Robusté, min. 27; 2-1: Lanzarote, min. 32; Juvenal (p), min. 72

ÀRBITRE: Arcediano Monescillo. Ha amonestat els locals Raúl Cámara, Lombán i Robusté i els visitants Arteaga i Toni Lao

Comparteix i comenta

En portada