Sharapova, amb un peu i mig fora del Màsters

Guifré Jordan - 27/10/2011, 02:16

El Màsters de final de temporada de la WTA, que es disputa a Istanbul, ha tancat les dues primeres jornades amb l'ex-número 1 del món Maria Sharapova virtualment sense opcions d'accedir a les semifinals. La russa ha perdut els dos partits que ha jugat fins al moment en la fase de grups i en cap d'ells ha aconseguit guanyar un set. Mentrestant, la incertesa també envolta l'actual millor jugadora del rànquing, Caroline Wozniacki, després de sortir derrotada de l'enfrontament contra Vera Zvonareva.

Maria Sharapova va perdre ahir les opcions de ser número 1 del món a finals d'any quan va perdre contra Samantha Stosur

Una de les estrelles més mediàtiques del tennis en els últims anys, Maria Sharapova, ha tornat aquest any a recuperar un rànquing privilegiat gràcies a la recuperació progressiva del seu tennis. El premi, ser al Màsters d'Istanbul, l'ha desaprofitat en dos dies nefastos per ella. Na Li l'ha batuda en un matx marcat pel tie-break del primer. Molta igualtat i tres breaks per banda han precedit el joc decisiu de la màniga, en què la xinesa ha estat superior.

En el segon, malgrat la insistència de Sharapova, Li ha marcat la diferència i ha fet un gran pas per estar entre les quatre millors en el seu primer partit. La diva siberiana ja va donar senyals d'alarma ahir quan va perdre el primer set contra Stosur per un contundent 6-1, que la va fer reaccionar en el segon. Tanmateix, no va ser suficient i la flamant campiona de l'Open dels Estats Units la va noquejar en un ajustat 7-5.

L'australiana suma una victòria i una derrota després que avui no hagi pogut amb Azarenka en dos sets. L'anomenat grup blanc és encapçalat per la bielorussa i Li, amb una victòria, seguides de Stosur amb balanç d'1-1 i Sharapova amb 0-2 a l'espera d'una carambola massa complexa.

En el grup vermell, no hi ha res decidit: mentre que Kvitova és primera amb una victòria, i Radwanska té una derrota havent guanyat un set – cosa que encara no la descarta. Wozniacki i Zvonareva sumen una victòria i una derrota, encara que la russa l'ha vençuda avui en un xoc que pot haver estat clau per decidir qui passa a semifinals – en cas d'empat entre dues jugadores, es mira el cara a cara, i si són tres les igualades, el nombre de sets i de jocs guanyats.

Vera Zvonareva ha estat més sòlida a la pista, i encara que ha cedit el segon set, s'ha imposat amb contundència en el primer i el tercer (6-2, 4-6 i 6-3). L'agressivitat i els pocs errors no forçats l'han duta a batre una danesa que no ha pogut desesperat l'adversària amb el seu joc defensiu i tècnic. La número 1 no ha sabut aprofitar més del 40% de primers serveis, com és habitual en ella, i haurà d'esperar al tercer i decisiu partit contra Kvitova.

Comparteix i comenta

En portada