Barcelona es fa un lloc en el món del freestyle

Marc Fontrodona - 28/10/2011, 00:13

Ja fa temps que la capital catalana no para d'organitzar diversos esdeveniments relacionats amb el freestyle. Cada vegada més, riders de renom passen per la ciutat Comtal per gravar els seus vídeos. Per si fos poc, la reputació d'aquests creix i creix i les marques que mouen aquest món, es van introduint a Catalunya. Els esports com el BMX, l'skate, el surf o l'snow, cada dia conten amb més adeptes barcelonins i catalans. 

A principis de juliol es disputava el LKXA Barcelona Xtreme al Parc del Fòrum, amb tota mena d'esports i per on van passar milers de persones. Des d'aleshores, tota mena de notícies s'han anat succeint i el portal web de Trickon, especialitzat en aquestes,  les ha anat publicant. Aquí en teniu algunes.

El Freestyle Masters MX, disputat al Palau Sant Jordi davant de 20.000 persones. Pilots de renom com Adam Jones, Dany Torres o Edgar Torronteras van fer gaudir el públic amb tota mena de trucs a l'aire saltant amb les seves motos. Sens dubte, tot un èxit.

Els salts del FMX Bcn van ser espectaculars // Rubén Nuñez "looker"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Un esport que està molt de moda a la ciutat i a tot el món en general, és el Longboard. Els grups de joves que el practiquen va creixent i, aquest vídeo que passa per les zones més propers al mar de la ciutat, ens ensenya ben bé què és.

Dins del públic més o menys jove que practica aquests esports, n'hi ha un on els aficionats són encara més petits. És el cas de l'scooter, el conegut patinet. Es poden arribar a fer veritables bogeries, com en aquest vídeo del Blunt Europe Tour, que va passar per Barcelona:

Un esport que no era gaire practicat però que ho serà a partir d'ara és el wakeboard. I és així perquè s'inaugura un Cableski on practicar-lo al Parc del Fòrum. Alguns dels riders que el practiquen us expliquen com és en aquest vídeo:

Si algun esport no podia faltar en aquest recull, és l'skate. Pràcticament, el més conegut per tothom i el més visible per la ciutat. Allà on hi hagi un banc o una barana, és susceptible de ser practicat. Fins i tot una revista, Transworld Skate,  assegura que Barcelona és el millor lloc per fer skate. O la marca DC Shoes hi ha obert un skatepark indoor espectacular. Paul Rodríguez, un autèntic crack, ja hi ha fet més d'un vídeo:

YouTube Preview Image

I si és la millor ciutat per patinar sobre un skate... també és un bon lloc per fer-ho en línia. I si no, mireu aquest vídeo on Dom West, un dels millors en aquesta modalitat, es passa 27 minuts patinant en aquest vídeo per Barcelona:

En esports de carrer, encara no s'ha parlat del BMX. Doncs també s'ha fet un lloc a la ciutat. Bruno Hoffmann és un dels què hi ha enregistrat un vídeo:

Arriba el torn d'aquells esports que es fa més difícil de creure que també puguin tenir a la ciutat catalana com a referent. Ara bé, no hi ha res impossible. Si no, Quiksilver (una de les marques més importants en el món del surf) no obriria un club de surf allà; o Forum Snowboards no hi faria la presentació de les seves pel·lícules de, òbviament, snowboard:

Finalment, aquest cap de setmana es disputarà el Voodoo Skimboard ESL Barcelona. Aquí teniu el vídeo de la promoció de l'esdeveniment:

Comparteix i comenta

En portada