El fenomen ‘Ventafocs’ triomfa arreu d’Europa

Sergi Pagès - 28/10/2011, 11:45

Els clubs modestos estan sent els protagonistes en aquest inici de lliga a la majoria de campionats arreu d’Europa, donant la sorpresa i situant-se en posicions tradicionalment reservades als ‘equips grans’. Llevant, Montpeller, Lazio, Udinese i Newcastle en són alguns exemples.

Diuen que els somnis de vegades es compleixen, i sembla ser que per un bon grapat d’equips modestos d’arreu d’Europa aquest dit s’està complint. El declivi d’alguns transatlàntics europeus com l’Inter, el Marsella o l’Arsenal ha obert la porta a un seguit de conjunts que, a base d’esforç, talent i de fer les coses ben fetes, s’estan guanyant la glòria en aquest inici de temporada. El cas que ens és més proper és el del Llevant, però no està sent l’únic. Udinese i Montpeller són segons a les seves lligues, mentre conjunts com el Newcastle i la Lazio busquen fer-se un lloc en la zona noble de la taula. Les ‘Ventafocs’ han vist com s’ha fet realitat el seu somni. El dubte és: quan la carrossa es convertirà en carbassa de nou?

 

El Llevant és el sorprenent líder de la lliga

El Llevant comanda La Liga

El cas dels ‘granotas’ és el més sorprenent del tot el futbol europeu. Invictes fins al moment, es troben en un moment pletòric de forma i encadenen fins a set victòries consecutives, fet que els ha portat al liderat de la Primera Divisió. No són ni els més golejadors ni els menys golejats, però la seva competitivitat està fora de dubte. Amb la mitjana d’edat més alta de tota la lliga, compta amb un planter que té en l’experiència la seva millor virtut. A base de compromís i esforç, estan aconseguint una fita impensable a principi de temporada, tenint en compte el seu modest pressupost. El seu cas està cridant l’atenció de tot el món futbolístic, fins al punt que el New York Times està preparant un reportatge sobre aquest sorprenent Llevant.

 

L'Udinese és segon a un punt del líder

Lazio i Udinese persegueixen la Juve

Al Calcio el mal moment dels grans l’estan aprofitant Udinese i Lazio, que són segon i tercer respectivament. Tot i perdre el liderat la darrera jornada, l’Udinese està sorprenent tothom amb el seu bon rendiment, sobretot si és té en compte que aquest estiu es va vendre la majoria de les seves estrelles. Un dels que es va quedar, Di Natale, és ara mateix el màxim golejador d’Itàlia (6 dianes) i està demostrant que encara té corda per estona. L’altra gran joia de l’Udinese és la seva defensa, que l’ha convertit en l’equip menys golejat de tota la Sèrie A. La Lazio, en canvi, està destacant en aquest inici de lliga pel seu potencial golejador, reforçat aquest estiu amb l’arribada de jugadors com Miroslav Klose o Djibril Cissé, que l’han portat a ser un dels equips més golejadors de la Serie A.

 

Giroud és el gran golejador del Montpeller (7 gols)

El Montpeller és segon i amenaça al PSG

A França la sorpresa és el Montpeller, que després de disputar-se onze jornades de lliga és segon classificat a només 3 punts del líder. El bon moment de l’equip no s’entén sense la figura de l’entrenador René Girard, que ha imposat el seu gust pel bon joc i ha convertit al Montpeller en un equip alegre, que planteja els partits sempre pensant en la porteria rival. Per això es tracta de l’equip més golejador de França (25), amb una mitjana de 2,2 gols per partit. Una barbaritat. La figura més destacada és el seu golejador Olivier Giroud, que ha anotat 7 gols en el que portem de temporada. El bon paper d'altres jugadors com el xilè Marco Estrada o el jove marroquí Younès Belhanda també estan sent decisius en molts partits.

 

Els aficionats del Newcastle disfruten amb el seu equip

El Newcastle, quart i en zona Champions

A la Premier League el convidat inesperat a la zona alta de la taula és el Newcastle, un equip que va tornar a la màxima categoria fa dues temporades. Habituat en els darrers temps a lluitar per no baixar, els ‘magpies’ ocupen ara la quarta plaça amb els mateixos punts que el Chelsea, que és tercer. La base del bon moment del Newcastle és la solidesa del seu joc, on des de davanters fins a defensors es treballa per no cedir ocasions. No en va els blanc-i-negres són l’equip menys golejat de tota la Premier, amb només 6 gols encaixats. Menció apart mereix l’home-gol de l’equip, el senegalès Demba Ba, que ha anotat 5 gols en 7 jornades i és sisè en la taula de màxims golejadors.

 

 

Comparteix i comenta

En portada