Killian Jornet es retira temporalment

Albert Morillas - 28/10/2011, 20:37

Killian Jornet, la llegenda de les carreres de muntanya, ha decidit retirar-se temporalment de la competició. El català ha manifestat que ha perdut el "feeling" amb les curses, i que ja no es divertia competint.

KIllian tornarà quan es senti preparat // Arxiu

De sobte, i mentre era a la cima del seu esport, Killian Jornet ha decidit que no pot continuar. Que ja no té forces. Com ha dit ell, "el que estava fent no era el que realment volia".

A la seva última carrera a Cavalls del Vent va haver d'abandonar. Aquest és un fet molt excepcional, ja que l'atleta només havia interromput curses per lesions o problemes amb el material. Ell mateix ha comentat que es sentia buit: "no tenia ganes de córrer. Vaig perdre el plaer de fer-ho".

Pel que sembla, hi ha més raons que les purament esportives: "he entrat en una esfera en què la societat ens obliga a ser a tots llocs, a buscar només els resultats i la bellesa efímera".

Ningú s'estima la muntanya com ell. Potser per això ha continuat explicant que el que vol és "ser a la muntanya de la proximitat, tancar els ulls i veure l'autèntica bellesa". De fet, a causa d'aquest canvi de paradigma Killian va anul·lar un viatge que tenia pensat al Perú per tornar a les seves arrels, a la seva terra.

Ara per ara, no ha fixat el moment per tornar. Per tant, només ens queda desitjar-li sort a la seva nova vida, i esperar que, quan torni, ho faci al màxim de les seves capacitats.

 

 

Comparteix i comenta

En portada