La resurrecció de Kaká

Albert Morillas - 28/10/2011, 13:04

Tothom el donava per mort. Fa quatre anys era el Pilota d'Or indiscutible a Europa, meravellava amb el seu joc elèctric al Milà i els seus rivals el temien. Però, tot es va torçar amb el seu fitxatge pel Madrid. Al principi es parlava de procés d'adaptació, després de molèsties musculars, més tard d'una pubalgia, es va haver d'operar... després de tantes falses tornades, ja no se l'esperava a la festa madridista. I tot i així, ha trencat la porta i ara és l'ànima de la festa. Analitzem les claus:

Kaká ja porta 4 gols aquesta temporada // Arxiu

Clau 1, s'han acabat les lesions: si hi ha una característica recurrent per definir l'estada de Kaká al Madrid, és que quasi sempre ha estat lesionat. Des que van aparèixer les primeres molèsties al pubis cap a Nadal de 2009 el brasiler mai ha estat al 100% fins ara, dos anys després. La seva operació després de jugar el Mundial amb Brasil li va impedir realitzar una temporada normal, i per això va arribar tard per ajudar el seu equip.

Clau 2, per fi ha fet una pretemporada normal: el primer any va estar amb Brasil. El segon, estava a casa recuperant-se d'una operació de menisc. De fet, si comptem també els seus anys amb el Milà, Kaká portava 4 anys sense fer una pretemporada amb els seus companys. Això li suposava una desgast inicial que després l'ha portat a fer actuacions mediocres i a lesionar-se. Aquest últim estiu, però, era a la UCLA amb la resta dels blancs, i ha jugat tot els amistosos. Ha descansat, i el seu físic ho ha notat positivament.

Clau 3, ha recuperat la velocitat i l'acceleració: com a conseqüència de les dues primeres claus, Kaká està físicament com mai. Gran part del seu joc es basava en la seva inigualable cadència al córrer, fins al punt que hi havia un temps que era més ràpid que Messi... amb la pilota. Mira el vídeo per comprovar-ho:

YouTube Preview Image

 

Fa unes setmanes era inimaginable pensar que Kaká podria tornar a ser el que acabem de veure. Però certes jugades davant el Rayo, el Lió o el Vila-real demostren el contrari.

Clau 4, ara té confiança en el seu joc: òbviament, quan a un jugador no li surten les coses com vol es pot desanimar. Després de dos anys plens de decepcions, a Kaká li mancava, a més de l'aspecte físic, el mental. Ara marca, dóna passades de gol i sempre manté un nivell notable al camp. Cada cop va a més.

Clau 5, la dinàmica positiva de l'equip: sempre és més fàcil formar part d'un equip on regna el bon ambient. Dintre del bon moment del Madrid, Kaká n'és un factor molt important, i viceversa. Equip i jugador es beneficien mútuament.

Els dos mitjapuntes són complementaris // Arxiu

Clau 6, la baixada de rendiment d'Özil: l'alemany i el brasiler comparteixen la posició de mitjapunta a l'esquema 4-2-3-1 de Mourinho. Si bé han demostrat que es complementen molt bé quan han jugat junts, últimament l'entrenador portuguès està confiant en Kaká per sobre de Mesut (que no està al seu millor nivell). En qualsevol cas, la rotació d'atacants madridistes permet que tots tinguin una oportunitat tard o d'hora.

 

 

 

I vosaltres, què en penseu? Ha tornat Kaká al seu millor nivell? Serà un factor decisiu pel Madrid?

Comparteix i comenta

En portada