L'Atlètic pateix el martiri de Sant Mamès (3-0)

Àngel Bravo - 28/10/2011, 00:29

Aquesta nit l'Atlètic de Madrid ha estat devorat pels lleons de La Catedral després de rebre tres gols en vuit minuts. Partit vibrant i passat per aigua, que ha vist relliscar de nou el conjunt madrileny en rebre una bona i justa tromba de gols a la segona part, amb la firma els dos primers de Fernando Llorente, que s'ha estrenat a casa com a golejador de l'Athletic Club, i un tercer de cap de Gaizka Toquero. Així, els bascos s'impulsen cap a Europa mentre els de Gregorio Manzano encaixen la cinquena jornada sense guanyar.

Fernando Llorente ha fet la meitat del primer gol, i tot el segon, aquesta nit a Bilbo. Foto: Arxiu

Que cadascú ho interpreti com vulgui, però és clar que sobren motius perquè enfrontaments com el d'un Athlètic Club de Bilbao contra un Atlètic de Madrid agradin molt a Catalunya i, òbviament, no parlo tant d'una rivalitat entre els clubs com del cert encant que desperten aquests dos equips a casa nostra.

Aquesta nit per tant ha tocat gaudir amb els lleons de San Mamés del clàssic entre els Atlètics, que ha començat elèctric sobretot per part del conjunt local. Sembla ser que la filosofia de joc que inculca el tècnic Marcelo Bielsa, que concep la pressió i la verticalitat com els recursos constants que s'han de demostrar sobre la gespa, ha arrelat en els jugadors, que sense idees clares a la porteria de Curtois, és ben cert que han estat els més agressius.

La primera jugada a destacar ha estat, a més, la primera jugada polèmica, i és que al minut 8 Susaeta s'ha trobat trampejant a l'àrea de Curtois sortint de Filipe Luis però caient per un possible impacte amb el braç de Godín, que ha fet rugir els lleons de La Catedral però no xiular a Teixeira Vitienes. A més, la contra ha provocat la primera aproximació perillosa del felí de l'Atlètic de Madrid, que ha acabat però amb un xut lleugerament desviat de Jose Antonio Reyes. El tigre Falcao no s'ha vist perquè hi havia al coliseu un Rei Lleó anomenat Fernando Llorente, que ja al minut 11 ha tingut la seva particular primera ocasió de gol i ha esgarrepat amb més força que el colombià.

Tanta energia té també males conseqüències, i una falta al 17 ha fet caure lesionat Amorebieta, i ha entrat Mikel San José. Llorente, el clar protagonista del partit, tornaria a sorprendre Curtois al cap de cinc minuts, amb un xut potent que passa per dalt del travesser, si bé és cert que les consegüents arribades del conjunt local han estat afavorides per greus errades defensives de la defensa matalassera. Així han anat passant els minuts fins que al 41, Llorente ha espantat l'afició demanant el canvi per una mala caiguda. Això ha fet escalfar Toquero, però finalment el servei mèdic de San Mamés ha alleugerit el dolor del dorsal 9 nascut a La Rioja, que ha tornat al camp.

I a la segona part, cau el xàfec, amb una intensitat que advertiria als madrilenys com les gasten a Euskadi. Així, l'aigua ha despertat els lleons, mentre els del tigres relliscaven en zones altament alarmants. Muniaín ha estat un dels grans destacats de l'inici del segon temps, amb bones incursions per la banda esquerra, fins que l'ha substituit Toquero per renovar l'atac i la combinació amb Llorente, després de veure que la balança del perill s'estava equil·librant en benefici del conjunt visitant. I com un encanteri, la "pòcima" de Bielsa ha dut resultat amb el gol de Llorente, que ha obert al minut 21 el marcador de San Mamés. La pilota ha entrat a la xarxa després d'una bona assistència de Susaeta a Llorente, que ha mirat de finalitzar de punxot però l'esfèrica, topant amb Filipe Luis, s'ha desviat d'una trajectòria controlada pel porter belga per entrar molt tímidament a la seva porteria. Llorente ha dedicat el gol a Gurpegui, qui per lesió es perdrà la resta de la temporada.

I mentre els espectadors encara dubtaven de si el gol s'havia de considerar obra del davanter de l'Athlètic o en pròpia, Toquero galopa per l'esquerra per centrar una pilota mil·limetrada al cap del seu company que, aquest cop sense dubtes d'autoria, firma un gol clàssic del conjunt basc. L'Atlètic s'ha perdut rere la cortina d'aigua, ja que cèrtament hi ha hagut minuts de molt poca visibilitat, i Toquero els ha aprofitat per reivindicar-se, rematant també de cap després d'una centrada a pilota parada d'Ander Herrera. Dignes jugadors avui com Diego i Salvio han buscat l'honor als darrers instants, però un terreny de joc no admet pietat i, fins i tot Falcao, ha vist que en un terreny com el d'avui no pot ser mai el rei de la selva.

 

Fitxa del partit
Estadi: San Mamés
Atlètic de Madrid: Curtois, Sílvio, Filipe, Miranda, Godín, Assunçao, Gabi, Reyes (Salvio, 57'), Arda Turan (Pizzi, 72'), Falcao, Diego (Coke, 80').
Athlètic Club: Iraizoz, Iraola, Eriza, Iturraspe, Susaeta, De Marcos, Muniain (Toquero, 19'), Llorente, Amorebieta (Mikel San Jose, 17'), Javi Martínez (Herrera, 45'), Aurtenetxe.
Gols: Llorente, 68' i 71'; Toquero, 75'.
Àrbitre: Fernando Teixeira Vitienes (Cantàbria). Groga a Javi martinez (16'), Godín (32'), Aurtenetxe (36'), Miranda (51'), Silvio (66), Ekiza (79'), Assunçao (81'), Salvio (85').

Comparteix i comenta

En portada