L'Olimpia de Milà perd el pols amb el Madrid (85-78)

Roger Mateu - 28/10/2011, 00:11

Partit espectacular el que s'ha viscut aquesta nit a la Caja Mágica entre el Reial Madrid i l'Olimpia de Milà. Tots dos conjunts han deixat mostres clares de com es juga al bàsquet ofensiu. Els italians han dominat durant la major part de la primera meitat -36 a 39 al descans-, i després d'obrir forat al tercer quart, els madridistes han desconcertat el seu rival amb un parcial de 18 a 4. L'últim quart ha estat un duel ofensiu que ha caigut de la banda dels locals. Nicholas, amb 24 punts i Hairston, amb 18, han estat els pilars dels de Sergio Scariolo. Rudy Fernández i Jaycee Carrol, amb un 41 de valoració entre tots dos, han estat la punta de llança del triomf blanc.

Antonello/Danilo Riva/Gallinari

Rudy Fernández ha fet un partit molt complet // Agències

Com si fos el mateix Antonello Riva, Danilo Gallinari ha estat el catalitzador ofensiu del seu equip al primer quart, amb permís de Bourousis, Hairston i Fotsis, que han mantingut el pols inicial amb encert anotador. L'aler de Sant'Angelo Lodigiano ha anotat 7 punts en tres minuts, com Rudy Fernández, homòleg del llombard al Reial Madrid. Mirza Begic també acompanyava el mallorquí sota els cèrcols i tots dos estiraven els blancs en un inici poc ordenat dels de Pablo Laso. Al final del quart, 14 a 18 pels tricampions d'Europa.

Drew Nicholas vs. Jaycee Carroll

Després de l'espectacle de Gallinari i de Rudy,  al segon quart la parella ha canviat. Drew Nicholas, amb 7 punts quasi consecutius i Jaycee Carroll fent punts importants, han estat el nucli del segon quart. Un període que començava amb un madrid galopant, que ha empatat ràpidament a 18 gràcies a l'encert de Pocius i de Llull. Però la muntanya russa començava la seva llarga ruta amb 5 punts consecutius del Milà, de la mà de Mancinelli i de Hairston.

Una cistella fàcil de Llull, ha fet que Scariolo col·loqués Rocca i Mancinelli a la pintura. Un increment defensiu que ha sorgit efecte a mitjà termini. Nicholas ha ofegat la petita remuntada madridista -un triple de Carroll-amb un reguitzell de cistelles en un moment de lucidesa basquetbolística espectacular. El resultat, un parcial de 0 a 8 que només un altre triple de Carrol a poc de la fi del segon assalt ha deixat un menys dolorós 36 a 39 al descans.

Parcial llombard de 0 a 13

Tot i la superioritat en el rebot ofensiu dels homes interiors del Madrid a la primera part, no aportaven punts al seu caseller anotador. Amb quatre punts consecutius de Tomic, els blancs empataven a 40. Però Mirotic feia la seva quarta falta personal; i Bourousis la tercera. I quan semblava que el resultat no podia ser més apretat, ha arribat l'estocada italiana amb un parcial de 0 a 13 -falta antiesportiva de Suárez inclosa-. Nicholas n'ha estat el seu únic avalador amb 13 punts en menys de 4 minuts, 40 a 53 al minut 24.

Bourousis mira impotent l'esmaixada de Rudy // Agències

Però com no podia ser d'una altra manera, el Madrid ha contraatacat. Rudy ha revolucionat el partit, amb l'ajuda inestimable de Llull i de Tomic. Entre tots tres han donat aire fresc als de la Caja Mágica amb el 48 a 55 al marcador. Una antiesportiva a Gallinari -la seva tercera- i un increment del ritme defensiu, acostaven cada cop més els locals a l'electrònic. Fins que Rudy i Pocius han acabat de girar la truita, 58 a 57 a poc per cloure el tercer quart, al qual s'ha arribat amb un 63 a 62 favorable als 8 vegades campions d'Europa.

El menys ofensiu, amb la cua entre cames

Quedava el bo i millor de la nit. Un festival ofensiu de tots dos conjunts, que han demostrat que a Europa no sempre s'imposen els sistemes defensius. Ningú no tenia cap avantatge clar, tot i que el Madrid ha anat més moments per sobre que l'Olimpia, però per diferències mínimes. S'anotaven la pràtica totalitat dels atacs fins que una falta antiesportiva de Hairston ha deixat sense possibilitats el Milà, sobretot perquè en un partit tant apretat qualsevol trencament del pols era pràcticament la fi.

L'antiesportiva ha disparat el marcador a +6. I ja ha mort el matx. A més, Gallinari no ha tingut la serenor necessària per mantenir els seus amb possibilitats. El col·pase també ha arribat a Nicholas i a Hairston, i el Reial Madrid, amb Rudy, Llull i Pocius al capdavant, no ha tingut problemes per acabar guanyant amb certa comoditat, 85 a 78 final. Amb dues victòries, el Madrid és l'únic equip invicte del grup C, el grup de la mort, després de la derrota de l'Anadolu Efes a casa contra l'Spirou Charleroi.

En aquest enllaç hi trobareu la fitxa tècnica del partit:

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=20

Àrbitres: Jungebrand (FIN), Latisev (LAT) i Lopes (POR).

Incidències: Segona jornada de l'Eurolliga, Grupo C. Caja Mágica de Madrid. Gairebé ple.

Comparteix i comenta

En portada