Dues setmanes menys d'NBA

Marc Fontrodona - 29/10/2011, 02:30

Quan tot anava pel bon camí i semblava que en qualsevol moment del cap de setmana s'arribaria a un acord, patapam. El tercer dia no ha estat tan bo com els altres i les negociacions han acabat de forma brusca amb els jugadors indignats i ferms en no baixar del 52% i els propietaris en no rebre menys del 50.

Stern ha anunciat més cancel·lacions // Agències

Després de dos dies de reunions maratonianes, amb les coses rutllant més que bé, s'ha tocat el tema delicat, el BRI. Vist el desacord, el comissionat de l'NBA, David Stern, s'ha vist amb l'obligació de complir l'amenaça de cancel·lar més partits. Dues setmanes més i ja no hi haurà lliga fins el 30 de novembre. Segons Stern "ara ja no és possible, pràctic ni prudent" jugar els 82 partits.

Tot i reconèixer que s'havien fet avenços, Stern ha explicat que quan les negociacions han arribat al punt més conflictiu, la història s'ha repetit. L'última oferta dels propietaris és un 50 pels jugadors i 50 per ells. En canvi, el director executiu del sindicat dels jugadors, Billy Hunter, no pensa rebaixar-se ni un 1% més i es manté en el 52. Tant és així que la reunió ha acabat perquè el propi Hunter ha tancat l'agenda i ha dit: "Senyors, s'ha acabat".

De moment, no hi ha data per reprendre les negociacions i la cosa ja no pinta tan bé com les dues passades matinades. Derek Fisher, però, assegura que es podrien reunir en qualsevol moment, si bé ara mateix no saben quan. I és que, amb els jugadors partint del 57, és complicat que vulguin baixar fins un 50, perquè ells mateixos afirmen que volen un acord "on tots hagin de cedir, no només els jugadors".

Comparteix i comenta

En portada