El Cajasol supera el Manresa al segon quart (76-65)

Roger Mateu - 29/10/2011, 23:18

Partit amb poca història el que s'ha viscut aquesta tarda al pavelló San Pablo de Sevilla. El Manresa ha estat capaç d'aguantar el ritme del Cajasol durant els primers 10 minuts. A partir del segon quart els homes de Ponsarnau han perdut el nord, amb un contundent 50 a 31 al descans que ho deixava tot resolt. A la represa, els manresans han estat a punt d'entrar al matx, fins que el Cajasol ha acabat de pitjar l'accelerador. Els darrers minuts han estat plàcids pels de Joan Plaza. Paul Davis ha fet un partit de traca i mocador, 21 punts i 22 rebots, i ha acabat amb un 36 de valoració. Per part manresana, Landry, Montañez i Asselin han arribat al doble dígit anotador.

L'única emoció del matx

Asselin ha acabat com el seu equip, enfonsat // Agències

Partit bonic d'inici. Els pivots de tots dos equips, Asselin i Davis, anotaven amb certa facilitat mentre els dos conjunts ajustaven les defenses. Ha estat l'única igualtat que s'ha pogut veure damunt del parquet. El Manresa anava una passa per sobre del seu rival fins als darrers compassos del primer assalt. Després d'un parell de pilotes perdudes d'Àlex Hernández, el Cajasol ha pogut obrir una petita escletxa que ja ha estat definitiva, 20 a 16 a la fi dels primers 10 minuts.

Els sevillans han encès el partit ben de seguida, amb bona sincronia ofensiva de Pancho Jasen i de Carl English. Els dos artillers han fet miques el cèrcol visitant a còpia de tota mena de bàsquet. Fins a 30 punts han estat capaços de clavar-li als manresans els súbdits del San Pablo. A més, han ofegat defensivament el seu rival fins al 50 a 31 del descans. L'Assignia només mantenia algun alè de vida per mitjà del llançament de perímetre del capità Román Montañez.

Una única i minsa esperança visitant

Després dels vestidors, l'anotació local ha baixat moltíssim, però el Manresa tampoc no veia cistella, 10 a 9 de parcial del quart. I el Cajasol només s'ha preocupat de mantenir una diferència còmode, al voltant dels 20 punts de diferència. El màxim avantatge ha arribat al minut 28, quan l'electrònic reflectia un 58 a 33 dolorosíssim. Al final de la tercera presa del matx s'hi ha arribat amb un +20 en contra de l'Assignia, 60 a 40 davant d'un públic que ja tenia coll avall el triomf, tercer de la temporada i tercer de tres a casa.

Al quart període, el Manresa ha intentat el miracle, però no ha estat possible. Només ha sorgit una única i minsa esperança visitant quan dos triples seguits de Landry i un tir lliure de Hanga apropaven els bagencs, 60 a 47 al minut 23. Però ha estat un simple miratge del càlid desert anotador d'English, que ha tallat aquesta petita reacció manresana per donar pas a la placidesa dels minuts finals. Els catalans han pogut empolainar una mica el resultat fins al 76 a 65 final.

Fitxa tècnica:

Cajasol Banca Cívica - 76 (20+30+10+16): Calloway (6), Urtasun (2), Tepic (8), Guille Rubio (2), Paul Davis (21) -cinc inicial-, Satoransky (2), English (12), Bogdanovic (9), Jasen (11) i Triguero (3).

Assignia Manresa - 65 (16+15+9+25): Javier Rodríguez (-), Montáñez (10), Gladyr (8), Doellman (9), Asselin (10) -cinc inicial-, Hernández (3), Palsson (-), Landry (11), Hanga (8), Oriola (2) i Achara (4).

Àrbitres: De la Maza, Guirao i Calatrava. Han eliminat per faltes a Javier Rodríguez (m.34) i a Guille Rubio (m.37).

Incidències: Partit corresponent a la cinquena jornada de la Lliga Endesa disputat al Palacio Municipal de los Deportes San Pablo davant d'uns cinc mil espectadors.

Comparteix i comenta

En portada