El futur del tennis femení, a la final del Màsters

Guifré Jordan - 29/10/2011, 22:05

La identitat de la número 2 a final de temporada es desvetllarà demà, i serà qui guanyi la final del Màsters que aplega les vuit millors del món a Istanbul. És a dir, o bé Victoria Azarenka, o bé Petra Kvitova. Les dues lluitaran per arribar al millor rànquing de la seva carrera per el moment després de dues victòries amb sabors diferents. Azarenka sempre ha portat la paella pel mànec contra Zvonareva i s'ha imposat sense patir. Kvitova ha hagut de remuntar un set a Samantha Stosur.

Kvitova pot ser la primera txeca que guanyi el Màsters des de Novotna el 1997

Kvitova ha començat amb bon peu quan s'ha adjudicat un break tot just iniciar el partit. Tot i que Stosur no n'ha cedit més, ha anat a remolc durant els següents, i suava per mantenir el servei. Al 4-3, però, l'australiana ha aixecat un 40-0 advers a la restada i ha acabat tornant el trencament. Per sorpresa de la txeca, una Stosur que havia mostrat molts problemes als compassos inicials per parar els cops de l'adversària, li ha arrebatat el servei una altra vegada al 5-5 i s'ha endut el primer set.

Després d'una embrenzida de l'aussie en el segon, en què ha tingut mig partit amb un break point inicial, Kvitova s'ha tornat a centrar. Conscient dels errors comesos, ha tornat a dur la batuta, ha trencat el servei i en aquesta ocasió no ha deixat escapar el set. La campiona a Flushing Meadows s'ha adonat que, excepte el parèntesi del final del primer parcial, era inferior a una jugadora amb un altre ritme.

Restades directes, revesos des del fons de la pista que acabaven en 'winner' i una alegria sorprenent han minat la moral de Stosur. Això ha estat una evidència al tercer set, quan en un tres i no res la jugadora revelació de l'any s'ha avançat per un cinc a zero definitiu. Tot i que no ha pogut desconnectar fins al game, set and match -la 7 del món encara ha aixecat un break i ha sumat tres jocs seguits-, Kvitova passa a la final amb solvència. És la primera debutant en el torneig des del 2004 que arriba a la final, des que Maria Sharapova es va fer amb el títol aquell any davant Serena Williams.

La seva rival, Victoria Azarenka, arribarà més descansada demà, ja que s'ha estalviat el tercer contra Vera Zvonareva. La russa, encara que a remolc, ha mantingut la igualtat cinc jocs. A partir del sisè, la bielorussa ha posat la directa i amb dos breaks -un en blanc- ha decidit el primer. En el segon, l'ex-finalista del torneig, sabedora de la seva inferioritat, ha volgut convertir l'enfrontament en una trampa pels nervis de la contrincant. S'ha mostrat combativa i ha dut un joc al sisè deuce, però no li ha servit per desorientar la rival, que ha continuat jugant a un gran nivell fins al final.

Els precedents entre les dues finalistes afavoreixen Kvitova. N'ha guanyat tres, per dues derrotes. A més, les victòries responen als tres últims enfrontaments. En qualsevol cas, qui s'entronitzi a Istanbul serà la nova número 2 del món tot desbancant Sharapova. Wozniacki serà la número 1 durant l'aturada de la competició, però ningú no li assegura que Azarenka o Kvitova no li arrebataran el lloc les primeres setmanes del 2012.

 

Comparteix i comenta

En portada