El Getafe li posa fàcil al València (3-1)

Bernat Marrè - 29/10/2011, 20:38

Insípid partit el que s'ha viscut a Mestalla entre València i Getafe. El conjunt visitant ha estat una presa massa fàcil pel València, que s'ha endut els tres punt en un partit que no ha vist perillar en cap moment. Feghouli, en dos ocasions, i Aduritz han fet estèril el gol de Diego Castro. Amb aquesta victòria, els d'Emery s'asseguren una jornada més la quarta plaça, mentre que el Getafe pot caure en zona de descens depenent dels resultats de la jornada.

 

Feghouli es reivindica amb dos gols // Agències

Dos plantejament totalment oposats els que han presentat els dos conjunts durant la primera part. El València, amb ganes d'agradar a la seva exigent afició, s'ha dedicat a eixamplar el camp i a combinar amb tranquil·litat i sense precipitacions. El Getafe, per altre banda, ha plantejat un partit a la contra, deixant a Güiza totalment despenjat en atac i replegant-se entorn de la seva porteria.

Fruit d'aquests plantejaments, el València s'ha avançat en el marcador ja en el minut 11 de partit. Refús de la defensa madrilenya després d'un xut de Jonás que rep Feghouli a la frontal de l’àrea. El francès, que mica en mica s'ha guanyat la confiança d'Emery, sorprèn a Moyá amb un xut en semierrada per materialitzar el domini total dels ché.

Tot i que el control local no ha minvat, el Getafe, quan menys ho mereixia ha aconseguit igualar el marcador gràcies a un gran contracop. Centrada de Valera des de la banda dreta que Güiza amortitza per l'arribada de Diego Castro, que no perdona.

L'alegria però, ha durat poc al conjunt de Luis García ja que de nou Feghouli, aprofitant una distracció de la defensa visitant, ha definit amb sang freda davant la sortida d'un Moyá desesperat amb la passivitat dels seus companys.

Durant els últims minuts del primer temps les forces s'han igualat, més fruit d'un conformisme local que d'una reacció visitant. Amb el dos a u s'ha arribat a la mitja part d'un partit que, tret d'uns minuts de bogeria a les dos àrees, ha presentat un ritme excessivament pausat.

Com en els últims minuts de la primera part, durant la segona les forces s'han equilibrat, però el joc previsible dels dos equips no ha creat perill a les porteries de Guaita i Moyá. Només l'entrada de Jordi Alba i sobretot de Aduriz han donat aire al conjunt d'Emery. Precisament ha estat el basc el que ha aprofitat una assistència de Banega per definir amb sort davant la sortida de Moyá, i sentenciar el partit. A destacar la gran feina de Banega que, tot i la manca de regularitat que molts li demanen, davant el Getafe ha ofert una classe magistral d'atreviment, sang freda i temporització del partit.

Amb el gol d'Aduriz el Getafe s'ha rendit i el València no ha volgut fer sang del Getafe. Amb aquesta derrota, i depenent dels resultats de la resta de partits, l'equip madrileny pot acabar la jornada en zona de descens. El València, per la seva banda, afronta la "final europea" davant el Leverkusen ple de confiança després d'aquesta còmode victòria que els assenta en posicions de lliga de campions.

Fitxa tècnica

València: Guaita, Miguel, Rami, Víctor Ruiz, Mathieu, Albelda, Banega, Pablo, Jonás (Piatti, m.77), Feghouli (Jordi Alba, m.56) i Soldado (Aduriz, m.62).

Getafe: Moyá, Miguel Torres (Miku, m.62), Cata Diaz, Lopo, Mané, Valera, Rubén Pérez (Lacen, m.46), Michel, Diego Castro, Barrada i Güiza.

Gols: 1-0, m.12: Feghouli. 1-1, m.23: Diego Castro. 2-1, m.24: Feghouli. 3-1, m.76: Aduriz.

 

Comparteix i comenta

En portada