La nit de Messi i el planter (5-0)

Marcel Sanromà - 29/10/2011, 22:08

Messi volia retrobar-se amb el gol i ho ha fet de la millor manera, amb un hat-trick. Però la nit també ha destacat pel gran paper i el gol d’Isaac Cuenca en el seu segon partit amb l’equip, i també pel debut de Gerard Deulofeu. Entre els dos han poblat els extrems redescobrint una posició clàssica massa oblidada. Al final, 5-0 i l’Estadi ja ha oblidat debats artificials.

Messi ha acallat tota crítica // Agències

Joaquín Caparrós deia que no renunciava a la victòria, i així ho ha demotrat en els primer minuts, en què no s'ha aculat i ha aconsegit mantenir el pols al Barça. De fet, la primera gran ocasió ha estat bermellona, amb una gran centrada de Bigas des de la banda esquerra que Joao Víctor, central, remata fora davant Valdés.

La reacció del Barça no es feia esperar, i Messi es desfeia de tres jugadors per acabar perndent la pilota però per endur-se l'estima de l'Estadi, que sap que l'argentí necessita confiança i cantava el se nom. I més estima ha sumat al minut quinze, quan unes clares mans de Nsue dins l'àrea es convertien en penal. Aquet cop sí, Messi el feia. I el dedicava a la graderia.

I pocs minuts després, Cuenca, altre cop titular, centrava des de la dreta, Adriano la deixava morta i Messi resolia sense oposició. El Mallorca ja era poc més que una joguina, i Mascherano s'encarregava de tallar les breus incursions ofensives visitants.

Primer go de Cuenca // Agències

I el Barça en volia més, i quan tot just es complia la mitja hora, Messi engaltava de primeres una passada d'Alves per fer el seu hat-trick més ràpid des que és al Barça. Encara haurien pogut ampliar distàncies els blaugranes si Villa hagués aconseguit connectar amb un Thiago que hauria marcat a porteria buida, però així s'ha arribat al descans.

I la segona era només un punt i seguit. Un punt que reservava un bell record per a Isaac Cuenca, que abans del minut 50 es quedava sol davant Aouate i completava un partit fenomenal amb el seu primer gol com a blaugrana. El Barça aleshores s'ha dedicat a controlar el partit i guardar forces, i l'únic que ha animat la gent ha estat el debut del joveníssim Gerard Deulofeu, l'extrem juvenil és el primer jugador nascut després de la final de Wembley que debuta amb el primer equip en partit oficial.

Tot i que el Barça ja no mossegava com al primer temps, Messi ha pogut fer el pòquer de gols en un xut de falta que ha aturat miraculosament Aouate. Però Alves mai descansa, i després que Messi rebés una dura trompada de Bigas, ha aprofitat el llançament ràpid de la mateixa per marcar per sorpresa al temps de descompte. Cinc a zero, un resultat que el Camp Nou ja començava a trobar a faltar.

Fitxa Tècnica:

Barça: Valdés, Alves, Mascherano, Abidal (Piqué, '46), Adriano, Busquets (Puyol, '58), Thiago, Keita, Villa (Deulofeu, '63), Messi i Cuenca.

Mallorca: Aouate, Cendrós, Chico, Ramis (Crespí, '46), Bigas, Nsue, Joao Víctor, Martí (Víctor, '75), Gonzalo Castro, Tissone (Zuiverloon, '46) i Álvaro.

Gols: 1-0 ('15), Messi, de penal. 2-0 ('23), Messi, des de dins l'àrea. 3-0 ('32), Messi, a passada d'Alves. 4-0 ('48), Cuenca, en l'u contra u. 5-0 (’91), Alves, després d’una falta llunyana.

Arbitratge: Pérez Montero (col·legi andalús) ha amonestat el local Alves ('74) i els visitants Nsue ('15) i Bigas ('90).

Comparteix i comenta

En portada