Sofrida victòria verd-i-negra en el debut de Báez (74-71)

Guifré Jordan - 29/10/2011, 20:55

La Penya ha patit per retrobar-se amb la victòria a l'Olímpic després de la desfeta contra el Fuenlabrada. Els verd-i-negres han funcionat molt a ratxes en l'anotació però el rebot ofensiu ha estat una de les claus pel resultat final contra l'Estudiantes (74-71). Els àrbitres hi han dit la seva i han contribuït a crear un final vibrant i aïrat per la grada. Les notes més positives: Derrick Obasohan, amb 18 punts i 23 de valoració, i el debut d'Eulis Báez, molt actiu i aplaudit per l'afició.

Latavius Williams intenta frenar un atac de Cedric Simmons

Després d'una divisió d'opinions en la rebuda a Pepu Hernández, ara entrenador de l'Asefa Estudiantes, el partit ha començat sense massa ritme ofensiu en cap dels dos equips i les defenses ben col·locades. L'envergadura del pivot d'Estudiantes Simmons, però, ha començat a obrir una escletxa amb dues esmaixades (6-10, m.5) i evidenciava un problema en defensa dels interiors de la Penya. Salva Maldonado ha mogut la banqueta i ha estrenat el nou fitxatge Eulis Báez, a banda de Pape Sow. El col·lapse en atac dels locals en els primers compassos ha acabat també amb la sortida en pista de Jelinek. Un parcial de 9-0 capgirava el marcador (20-17, m.9) i el marcador al final del primer quart ha acabat pràcticament equilibrat (21-20).

El segon quart no ha servit per continuar la dinàmica ascendent de l'equip, ja que l'anotació ha tornat a caure en picat i en els primers cinc minuts els de Badalona han anotat 2 punts. Els madrilenys només s'han escapat de sis punts (21-27), abans d'un període de confusió total al parquet en què les pèrdues, les relliscades, els errors en tir còmics i els múltiples rebots han regnat. I en la confusió, l'aler verd-i-negre Derrick Obasohan s'ha il·luminat. La Penya ha encarrilat un parcial de 10-0 i el nacionalitzat nigerià ha brillat en el tir. En menys de tres minuts ha anotat tretze punts consecutius que han portat al seu equip agafar una diferència sòlida al marcador (43-35, mitja part).

Al descans Salva Maldonado probablement ha recordat el pèssim tercer quart de la jornada passada contra el Fuenlabrada, ja que a la represa l'equip ha sortit com un llamp. Obasohan de nou i Àlex Barrera han donat més ales al FIATC Joventut, que s'arribat a anar d'onze punts (50-39). La mala sort en el llançament de l'Estu ha estat alleugerida per les accions a la cassoleta de Simmons i Flores. Amb una bona renda en part gràcies als rebots ofensius (56-46, m. 26), la Penya s'ha relaxat i els visitants s'han apropat de la mà d'un triple de l'incombustible Carlos Jiménez i d'Antoine Wright, que ha arribat als 10 punts (59-53, final del tercer quart).

L'últim període ha apujat la tensió a l'Olímpic -que ha presentat una entrada discreta-, ja que un parell de decisions polèmiques en atacs del Joventut han contribuït a què el marcador mostrés un ajustat 63-60 a sis pel final. Ambdós equips han acusat la pressió i han fallat molts tirs. Els madrilenys s'han quedat sense idees i els pivots s'han vist forçats a jugar-se-la des de vuit metres. La Penya ha aconseguit una renda de sis punts i els minuts han anat transcorrent al seu favor. Del 66-60 al minut 35, s'ha passat al 70-64 a 1:20.

L'ASEFA ha tancat la defensa i s'ha apropat amb un triple de Carlos Jiménez. Els àrbitres han volgut participar de l'emoció i en dues decisions més en contra del Joventut han encès l'Olímpic. L'Estudiantes s'ha quedat a un punt, però no s'ha pogut avançar per un error en un llançament de Wright. El carrussel de faltes a Pooh Jeter ha estat la clau per reblar la victòria de la Penya, ja que el nord-americà ha anotat tots els que ha llençat i no ha deixat opció a la derrota (74-71, final).

 

Fitxa tècnica:

74 - FIATC Joventut: Jeter (13), Barrera (7), Obasohan (18), Williams (5), Trias (6) -cinc inicial-, Oliver (6), Báez (5), Jelinek (5), Sow (2), Van Lacke (7)-

71 - ASEFA Estudiantes: Granger (7), Flores (17), Wright (10), Simmons (8), Gabriel (9) -cinc inicial-,Clark (-), Fernández (3), Driesen (6), Jiménez (11), Martínez (-)

 

 

 

Comparteix i comenta

En portada