Derrota però amb el cap ben alt (3-2)

Eduard Gangoso - 30/10/2011, 23:04

El Girona ha caigut a Riazor per 3-2 en un partit en què cada equip ha dominat una part. Els catalans no han sabut aprofitar les seves ocasions i al final del partit ho han acabat pagant. El que sí que és cert és que l’equip gironí ha mostrat una certa millora en el joc respecte les anteriors jornades.

Tot i l'esforç realitzat, el Girona no ha pogut treure un bon resultat a Riazor // Agències

El Girona arribava A Coruña amb la necessitat de sumar els 3 punts amb urgència. Només començar el partit, els gironins han mostrat les seves urpes i han anat disparats a l’atac en busca del primer gol. Així doncs, després d’un inici elèctric i després de xutar dues vegades en poc menys de 3 minuts de partit, Dani Nieto, després d’una gran paret amb Gaizka Saizar, ha marcat el primer gol del partit en un xut creuat en què Aranzubia res no ha pogut fer per evitar el gol visitant. Els catalans seguien dominant i el joc del Deportivo de la Corunya brillava per la seva absència. Al minut 8, Coro, l’home amb més perill del Girona, ha tingut a les seves botes el 0-2, però Aranzubia ha sortit molt bé per evitar-ho. Al Depor li costava molt sortir amb la pilota controlada i el Girona tocant amb facilitat i tancant l’equip gallec al seu camp era el panorama dels primers minuts del partit. Dani Nieto ha tingut una altre oportunitat per tornar a ampliar l’avantatge al marcador des del mateix lloc on havia marcat el primer gol, però el seu xut ha sortit fora. A mesura que anaven passant els minuts, els locals anaven agafant embranzida i més rapidesa en el seu joc. Així doncs, al minut 27, una errada de la defensa gironina, l’ha agafat Valerón per fer una passada entre línies a Riki i aquest ha engaltat un xut des de la frontal de l’àrea en què Santamaria res ha pogut fer per evitar el gol que suposava l’empat a 1 al marcador. A partir d’aquest moment, el partit s’ha anat igualant amb ocasions als dos bàndols. Amb l’empat a 1 s’ha arribat al descans.

A la represa, el partit ha canviat radicalment i els homes de José Luís Oltra han sortit amb moltes ganes tancant al Girona al seu camp. Primer Riki, l’home amb més perill per l’equip local en el dia d’avui, i més tard Lassad han tingut dues ocasions molt clares per avançar l’equip blanc-i blau. Al minut 20 de la segona part, Jesús Vàzquez ha enviat una pilota al travesser i el rebuig l’ha agafat Colotto, però el seu xut ha sortit fora. El partit no pintava gens bé pels catalans i les ocasions de l’equip local eren claríssimes, donant la sensació que el gol podia arribar en qualsevol moment. El partit seguia amb la mateixa tònica i les ocasions del Girona a la segona meitat eren inexistents. A la mitja hora de la segona part, una centrada des de la banda esquerra l’ha rematat Lassad que ha enviat el xut al fons de la xarxa i que servia per avançar-se al marcador. L’equip gallec ha seguit a l’atac mentre el Girona seguia sense reaccionar. I més, quan al minut 41 Lauren, després d’una rematada al pal de Riki l’ha aprofitat per marcar el 3-1 i així culminar la remuntada. Però quan semblava que el partit acabaria aquí, una de les poques arribades de la segona meitat per part del Girona, l’ha protagonitzat el davanter Coro, que després de fer una bona jugada personal li han fet penal. El mateix Coro l’ha transformat i ha posat el 3-2 al marcador posant nerviós a tot Riazor que ja veia com els 3 punts no s’escapaven. Quedaven encara 3 minuts més l’afegit i el Girona ha estirat les seves línies ben amunt per intentar buscar el gol de l’empat a la desesperada. El Deportivo estava molt nerviós i totes les pilotes que s’acostaven a l’àrea d’Aranzubia les rebutjaven com podien. Al final, victòria per l’equip gallec i derrota per l’equip Gironí, en un partit que si no haguessin perdonat les ocasions de la primera part potser estaríem parlant d’un gran resultat a Riazor. En tot cas, l’esforç realitzat pel Girona no ha tingut el seu premi però el que sí que és cert és que la lluita i l’actitud demostrada sobre el terreny de joc, sobretot a la primera meitat, és innegable i ha millorat moltíssim respecte l’últim partit a Montilivi. No obstant això, els gironins es situen a la part més baixa de la classificació amb només 7 punts.

Comparteix i comenta

En portada