El Molinón segueix girant amb dificultats (1-1)

Àngel Bravo - 30/10/2011, 19:03

L'Sporting de Gijón aconsegueix el segon empat de la temporada per restar als límits de la salvació, davant d'un Athletic Club de bona nota que s'havia avançat al marcador per gol de Susaeta. Bilic, per part dels de Preciado, és qui ha reequil·librat el marcador als 5 minuts d'entrar substituit al terreny de joc.

El partit va estar molt disputat // Agències

Que el Bilbao té les piles carregades no hi ha dubte en vista dels darrers partits com l'anterior amb l'Atlètic de Madrid. Però si el seu rival és el Reial Club Sporting de Gijón, un d'aquells equips que en qualsevol moment et pot donar la sorpresa, l'espectacle està assegurat.

L'enfrontament matinal ha vist un inici huracanat sobretot de la banda dels locals, exercint molta pressió als lleons per tal de buscar ràpidament el gol a favor. Amb tot, a mesura que han anat passant els deu primers minuts, el joc s'ha anat posant sota el control basc tot i que sense aportar gaires més jugades decisives pels visitants ja que els de Preciado han esperat molt atents les contres.

La segona part ha estat una altra pel·lícula, a causa sobretot del punt d'avançament dels sportinguistes, sense la pressió, però, de l'inici. Això ha acabat derivant amb una possessió més equil·librada dels locals i un vaibé constant de la pilota, creant moltes expectatives per qualsevol dels dos equips. Així, ha arribat el primer gol al minut 62 de les bótes de Susaeta, rematant a plaer des del segon pal després d'un servei de córner impecablement efectuat per David López, qui feia un minut que era al camp, i una assistència màgica i de cap per part de Toquero des del primer pal. Res, però, estava decidit, i tan sols 8 minuts més tard, Bilic, jugador que també havia acabat d'entrar per Rivera, ha aprofitat una pilota a la vora de l'ària per empalar un xut potent que, en impactar amb Barral, ha desviat la trajectòria i sorprès Iraizoz.

Els canvis decidits pels tècnics, així, han estat claus per revolucionar un partit emocionant fins al darrer minut. De fet, Manuel Preciado considera que ha estat el "millor partit de tots" els que han jugat, "sobretot tenint present l'entitat del rival". Un partit intens, doncs, que té una justa recompensa per ambdós equips però que torna a oferir un Sporting que ha d'espavilar si no vol patir l'abisme a la Segona Divisió.

Fitxa del partit

Estadi: El Molinón, hi han assistit al voltat de 23.000 espectadors

Reial Club Sporting de Gijón: J.Pablo, Lora (Suárez), Botía, Hernández, Canella, Rivera (Bilic), Eguren, Trejo (Morán), Castro, De las Cuevas, Barral.

Athletic Club: Irazoz, Iraola, S. José, Ekiza (Toquero), Aurtenetxe, Ander, Iturraspe, Susaeta, Muniaín (D. López), D. Marcos, Llorente (I. Gómez).

Gols: Susaeta (0-1, 62'), Bilic (1-1, 70')

Àrbitre: González González (col·legi de Castella-i-Lleó), qui ha amonestat Trejo (26') per part de l'Sporting; i a Iraola (11'), Susaeta (23') i Iturraspe (90') per part de l'Athletic Club.

Comparteix i comenta

En portada