L'error de Montanier (0-1)

Albert Morillas - 30/10/2011, 00:27

Un entrenador mai pot variar la seva proposta de joc. Mai. En certa manera, si ho fa, s'estarà traint a si mateix. I també als seus jugadors, especialment si l'equip per si mateix té una personalitat especial. Montanier ho ha fet, i li ha sortit molt car. El Madrid, professional i molt ordenat en defensa, n'ha tingut suficient amb un gol del "Pipa" Higuaín.

Higuaín anota per sobre de Bravo // Agències

Abans de començar, cal explicar el plantejament tàctic de Montanier, que ha estat decisiu en el transcórrer de la primera part. Ha sortit amb un 5-2-3 amb un doble pivot enfonsat a la defensa. Per tant, l'entrenador francès ha ignorat completament la sortida de pilota intentant sorprendre a la contra al Madrid. Aquest ha demostrat ser el seu gran error.

Gran error perquè el Madrid només ha necessitat 8 minuts per anotar, espatllant tota la preparació defensiva de la Reial. Coentrao, que ha entrat avui en lloc de Marcelo, ha donat una passada mortal a Higuaín que, com acostuma, no ha fallat. Petita vaselina sobre Bravo, i desè gol en lliga per l'argentí. En un moment, la idea de joc dels "txuri-urdin" se n'anava en orris.

La resta de la primera part ha estat un monòleg madridista perquè, bàsicament, no hi havia cap rival que pogués inquietar als blancs. Simplement, la Reial no ha xutat a porta en 45 minuts. I no perquè els seus davanters hagin estat desencertats, sinó perquè no han rebut cap pilota en condicions. Bergara i Mariga són bons recuperadors, però la sortida de pilota no és el seu fort. Amb un Madrid assetjant l'àrea blanc-i-blava (si bé incapaç de finalitzar les seves ocasions) ha acabat la primera part.

Montanier arriba massa tard

Al final la Reial no ho ha posat fàcil // Agències

Que la Reial necessitava un canvi era obvi. "Massa obvi", devia pensar l'entrenador francès, que no ha fet cap canvi fins el minut 60, i només ha donat entrada als dos últims en els deu minuts finals. Probablement, aquest ha estat el seu segon error: amb els jugadors de refresc, l'equip ha estat un altre. Però ho ha estat massa tard.

Abans, en qualsevol cas, ha pogut sentenciar el Madrid. Però, com és intrínsec a la institució blanca, al final ha hagut de patir per treure el partit endavant. Ni Cristiano ni Ramos han pogut sentenciar el matx, que cada cop s'ha anat posant més dur. La Reial sentia la necessitat de puntuar, i pressionava tant en atac com en defensa.

Agirretxe, el pitxitxi "txuri-urdin", ha fet acte de presència a la recta final. La seva entrada, juntament amb la de Griezmann, ha restaurant l'alineació realista, tornant al 4-2-3-1 amb una referència atacant. Els últims deu minuts han estat força bons pels blanc-i-blaus, però la defensa madridista, impecable des de fa 5 jornades, ha impedit que saltés la sorpresa. Al final, a la Reial li tocarà continuar patint, mentre que el Madrid torna a ser líder en espera de l'actuació del Llevant.

Fitxa tècnica

Reial Societat: Bravo; Carlos Martínez (Agirretxe 83'), Demidov, Íñigo Martínez, Mikel González, Cadamuro; Markel Bergara (Rubén pardo 85'), Mariga; Estrada (Griezmann 60'), Xabi Prieto, Carlos Vela.

Reial Madrid: Casillas; Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao; Xabi Alonso, Lass (Khedira 68'); Di María, Özil (Kaká 63'), Cristiano Ronaldo; Higuaín (Benzema 80').

Gols: 0-1 Higuaín 8'.

Àrbitre: Alberto Undiano Mallenco, col·legi navarrès. Ha amonestat Cadamuro, Carlos Martínez, Bergara, Íñigo Martínez i Griezmann pels locals, i Arbeloa i Ramos pels visitants.

Incidències: estadi Anoeta, tres quarts d'entrada. Nit tapada.

Comparteix i comenta

En portada