Les noies també són d’or

Pau LĂłpez - 30/10/2011, 17:28

L’hoquei patins espanyol està tocat per una vareta, o això sembla després del reguitzell de campionats internacionals sumats ens els darrers mesos. Les últimes a sumar-s’hi ha estat les integrants de la selecció femenina absoluta, que han revalidat el Campionat d’Europa a Wuppertal.

Celebrant un gol // RFEP

Les noies d’Alberto Mazón – amb vuit catalanes a les seves files – van haver de derrotar a Portugal (4 a 2) en la última jornada de la lligueta per a certificar el seu or. El combinat ha rubricat així un certamen immaculat en el què han guanyat els quatre partits disputats amb un balanç de 21 gols a favor i només quatre en contra.

El partit no era una final pròpiament dita, però els dos conjunts ibèrics eren els únics amb opcions d’endur-se el títol, encara que Espanya arribava amb dos punts d’avantatge sobre les portugueses.  El matx començava molt esbojarrat, però van ser les espanyoles qui van colpejar primer gràcies a una directa que Lee va transformar al aprofitar el rebot. Encara que el control del xoc no va canviar mai d’amo i la roja dominava, Portugal va aconseguir empatar en una contra just sobre la botzina del descans.

A la represa, Espanya va mostrar el seu orgull perforant la porteria de Loete. I posteriorment, fent el 4 a 1 que desmoralitzava les rivals, que només van poder generar perill mitjançant una directa materialitzada per Sousa a només dos minuts pel final.

Fitxa del partit

Espanya: SalicrĂş, Lee, Soler, Casarramona i Tarrida - cinc inicial - DĂ­ez

Portugal: Loete, Sousa, Ribieiro, Vieira, Paulo - cinc incial - Afonso

Gols: 1-0 Lee (9'), 1-1 Sousa (19'), 2-1 Casarramona (20'), 3-1 Tarrida (21'), 4-1 DĂ­ez (24'), 4-2 Sousa (48')

 

Comparteix i comenta

En portada