Kvitová s’endú el Màsters i s’assegura el número 2

Guifré Jordan - 31/10/2011, 00:47

Petra Kvitová serà el nom a seguir en el tennis femení la temporada vinent. La jugadora txeca ha completat un any explosiu per la porta gran: s’ha imposat en el Màsters de final d’any davant Victoria Azarenka en tres sets (7-5, 4-6 i 6-3) en un partit on ella ha estat l’única capaç de provocar la pròpia derrota. La bielorussa li ha plantat cara però la potència en els cops i la lluita no han estat suficients. La campiona trepitja ara els talons de Wozniacki, ja que acaba l’any de número 2 i res fa pensar que la progressió s’aturarà.

Petra Kvitova és la tercera jugadora de la història que guanya el Màsters en la primera aparició després de Serena Williams (2001) i Maria Sharapova (2004)

La consecució del títol ha estat molt treballada, encara que els cinc jocs inicials no ho han fet preveure. Com si es tractés del Federer de les millors èpoques, la txeca ha sortit com un llamp i s’ha posat 5-0 en una escassa mitja hora. Azarenka, que no volia ser la convidada d’honor ha treballat des de l’agressivitat i l’energia des del fons per, increïblement, equilibrar un marcador molt advers. I entre les adversitats, un 15-40 servint pel 5-3.

L’esforç, però, ha estat debades, ja que la joventut i ganes de Kvitová l’han mantingut centrada en el partit. Ha tornat a marcar diferències amb un nou break, i aquest ha estat definitiu per la consecució del primer. Tot i la desfeta, la bielorussa ha cregut possible fer mal al servei de la txeca i ho ha aconseguit al cinquè joc. Disputant un break point, l’ha feta pujar a la xarxa i ha aconseguit un passing que s’ha repetit en diverses ocasions.

L’esquerrana Kvitová s’ha vist dominada en el segon amb dos trencaments en contra per només un al seu favor. Li ha mancat contundència en la restada de segons serveis, encara que l’espectacle de veure-la impactar revessos potentíssims no ha baixat. Azarenka no es quedava curta, i l’autoconfiança l’ha fet destapar-se, contribuir del gran partit i adjudicar-se el segon.

NingĂş pot negar que Azarenka no ho hagi provat tot per evitar la derrota

El set decisiu començava amb l’eventual campiona passant per una prova de foc: un joc inicial afrontant dos punts de trencament. No obstant, els ha neutralitzat amb la valentia i el risc amb què ha jugat tot el partit i a més, ha fet mal a l’adversària amb un break tot seguit. Azarenka, però, no ha vist la moral afectada en excés ja que durant tot el set ha lluitat amb la mateixa ràbia que al primer set i fins i tot s’ha mogut millor per la pista que al segon.

La batalla que ha plantat, però, no s’ha vist recompensada –un 83% de primers serveis i quatre break points desaprofitats en el tercer- i després de 2 hores i 28 minuts els 13.000 espectadors que s’han trobat al Sinan Erdem Dome d’Istanbul han vist una nova campiona coronar-se.

Petra Kvitová, de 21 anys, va començar l’any de número 34 del món, i el completa de número 2 i amb una gran fita a la butxaca a banda del Màsters:  el títol aconseguit a l’All England Club de Wimbledon el juliol, que ja augurava un futur brillant. Les portes per ser la millor durant els primers mesos de 2012 les té obertes de bat a bat. Azarenka, per la seva banda, serà fins al 2012 la tercera del rànquing WTA i continua amb l’assignatura pendent de rematar un gran torneig.

Comparteix i comenta

En portada