Aleksandar Trifunovic, nou entrenador del Zalgiris Kaunas

Roger Mateu - 01/11/2011, 15:04

Trifunovic, un tècnic coneixedor del bàsquet lituà // Agències

L'entrenador serbi de 44 anys, Aleksandar Trifunovic, ha arribat a un acord per fer-se càrrec del màxim exponent del bàsquet bàltic -amb permís de l'ASK de Riga- fins a finals de temporada. Així doncs, el Zalgiris Kaunas ja té substitut per Ilias Zouros, cessat de manera radical després de perdre contra el potent CSKA en el partit d'obertura de l'Eurolliga d'enguany. Trifunovic, arriba al club de Sabonis després d'haver passat la major part de la seva carrera com a tècnic a les files de l'Estrella Roja de Belgrad -la seva ciutat natal- i del Lietuvos Rytas, rival natural del Zalgiris. A més, també va entrenar al Panionios On Telecom grec la temporada 2008-2009, en l'única participació a l'Eurolliga del club hel·lènic.

Amb el Lietuvos Rytas, Trifunovic ha aconseguit els seus millors èxits com a entrenador. En les diverses etapes a l'equip de Vilnius, el tècnic de Belgrad va guanyar la Lliga Bàltica del 2007 i va portar els seus homes a la final de la ULEB d'aquell any, que va endur-se el Reial Madrid. Finalment, la temporada passada va estar a punt de classificar els lituans pels quarts de final de l'Eurolliga, després de quedar eliminats al Top 16 pel bàsquet average. Malgrat aquesta efemèride, el tècnic balcànic va ser acomiadat mesos després, quan el seu equip no va poder passar de les semifinals de la Lliga Bàltica. Amb Trifunovic, al Zalgiris intentarà reconduir el camí a Europa, després de dues derrotes en dos partits disputats.

Comparteix i comenta

En portada