Amunt, València! (3-1)

Àngel Bravo - 01/11/2011, 23:22

El València ha esquivat el precipici europeu guanyant  3-1 el Bayer Leverkusen. El de Mestalla era un partit a mort, on la derrota era la caiguda i l'empat, risc extrem. Els gols de Jonas, Soldado i Rami fan volar l'equip ché a l'esperança dels vuitens de final: Amunt, València!

Jonas obre la llauna a Mestalla i demostra que el Leverkusen li dona sort. Foto: Arxiu

Gol de Jonas! Així és com ha començat el partit a Mestalla, i és que als 12 segons de joc, després que el conjunt alemany iniciés el partit des del centre del camp i la toqués enrere cap a Leno, Jonas ha aprofitat l'errada en el toc del porter per colar-li, amb l'interior i amb molt d'efecte, l'esfèrica al fons de la seva porteria. És aquest el segon gol més ràpid de la història de la Champions, ja que Makaay el va fer en 10 segons contra el Madrid.

El camp del València ha esclatat d'eufòria i els ànims han fet que el conjunt local generés electricitat. Artillers com Soldado i Pablo Hernández no han mostrat pietat a la recerca del segon, i el Leverkusen no ha tingut més remei que apostar per esperar l'error i sorprendre a la contra. Però els errors han arribat en pocs moments, i per solventar-los ja estava Diego Alves, aparegut al quart d'hora en una aturada magistral d'un perillós cop de cap de Toprak.

El punt negre ha estat la lesió de Banega al minut 20, que ha hagut de ser substituit en llitera recargolant-se de dolor al genoll, just en el mateix instant que Messi ha fet el gol número 200, de penal, a la República Txeca. Ha entrat, doncs, Tino Costa, fred i sense el ritme que el jugador argentí ja duia a la sang -de Banega, parlem-, i el Leverkusen ha aprofitat la llacuna transitòria dels chés per igualar el marcador, amb una bona centrada de Ballack que Kiessling ha rematat amb precisió.

Mestalla ha callat en forma d'un nerviosisme que s'ha estès fins ben entrada la segona meitat, ja que el conjunt alemany s'ha crescut i el partit ha esdevingut una autèntica lluita de titans, personificats en gran mesura per Soldado i Schurrle. El Leverkusen, amb tot, ha seguit tancat i atent, però no tant com els valencianistes que al 64 han firmat un 2-1 per emmarcar. Pablo Hernández obre camp cap a l'esquerra i, Mathieuz, després d'apujar el cap, assiteix amb una horitzontalitat perfecta la pilota a un Soldado que, de taló, fa que sobrepassi la línia de Leno.

No hi ha hagut, però, segons per la calma. Les arribades del Leverkusen, cada cop majors, han estat autèntiques seqüències de pànic, i el València necessitava fer el tercer per segellar el possible bitllet a vuitens. A Schurrle se li ha anul·lat un gol per fora de joc inexistent, però per desfer els dubtes de l'autèntic mereixedor de la victòria, Rami ha aprofitat un servei de córner efectuat per Tino Costa per fer, al minut 74, el punt i final de l'agonia.

Fitxa del partit

Estadi: Mestalla, 35 000 espectadors

València: Alves, Miguel, Rami, V. Ruiz, Mathieu, Banega, Topal, Pablo, Feghouli, Soldado, Jonas.

B. Leverkusen: Leno, Castro, Toprak, Friedrich, Kadlec, Rolfes, Bender, Ballack, Sam, Schurrle, Kiessling.

Gols: 1-0 (Jonas, 1'), 1-1 (Kiessling, 31'), 1-2 (Soldado, 64'), 1-3 (Rami, 74').

Àrbitre:  Jonas Erikson. Grogues a Ballack, Toprak, Tino Costa, Mathieu i Sam.

Comparteix i comenta

En portada