El Madrid, a la conquesta de Gerland

Albert Morillas - 01/11/2011, 23:57

El Madrid ha clavat la seva bandera a tots els territoris d'Europa, fins i tot als camps d'exbèsties negres com el Milà o el Bayern de Múnic. A tots? No! Encara un estadi resisteix el setge blanc. Un camp, Gerland, on el Lió any rere any ha guanyat als madridistes, fins al punt de convertir-se en el seu nou equip maleït. El Madrid, ha trencar  el malefici d'una vegada per totes amb baixes importants. L'Olympique, ha sumar algun punt que el destaqui sobre l'Ajax al grup D de la Champions.

Benzema va deixar la feina a mitges // Arxiu

Com arriben?

El Madrid ja és a tocar dels vuitens de final a la Champions. De fet, una victòria els classificaria automàticament (i, així, podrien centrar-se en la Lliga). Però, Gerland no és precisament el lloc més favorable històricament per aconseguir-ho.

A més, les baixes no ajudaran a la tasca. Kaká, Arbeloa i Marcelo són baixes d'última hora per molèsties lleus, cosa que obligarà a Mourinho a formar un nou onze inicial de garanties. Això si, les últimes victòries al Bernabéu sobre els lionesos han de donar moral als blancs per superar aquest tràngol, i així derrotar els fantasmes de Juninho i Pjanic per fi.

 

Per la banda dels francesos, admeten que el favorit és el Reial Madrid, però adverteixen que la diferència entre els equips no és la que vam poder veure fa tres setmanes (un contundent 4-0). Ara mateix són tercers a la Ligue One mercè a la seva irregularitat, que els fa perdre punts segurs de vegades. Parlem d'un planter tècnic, molt jove en posicions clau, i amb davanters força efectius (Gomis i Lisandro, ara lesionat). El seu objectiu a la Champions, en qualsevol cas, es superar a l'Ajax a la lligueta, i sumar un sol punt avui podria ser decisiu.

Alineacions

Els locals hauran de forma un onze de circumstàncies per les baixes, especialment a la banda esquerra. Amb Bastos i Cissokho  (aquest últim dubtós) tocats, Garde podria donar l'alternativa a l'exsevillista Dabo i a la jove promesa Lacazette. En atac, la bèstia Gomis i la personificació de la irregularitat del Lió, Gourcuff. Quina cara veurem del francès? Respecta a l'onze, seria un 4-2-3-1 amb: Lloris; Révellière, Lovren, Koné, Cissokho; Gonalons, Källström; Briand, Gourcuff, Lacazette; Gomis.

Els blancs, per la seva banda, també hauran d'enfrontar-se a una sobtada plaga de lesions. Kaká, Arbeloa i Marcelo, peces importants en les últimes victòries blanques, s'han quedat a Madrid. Per tant, Mourinho haurà de recuperar la defensa, on teòricament Ramos tornarà al lateral, i fer jugar a Özil a la mitjapunta. La novetat de la convocatòria és l'entrada de Carvajal, lateral dret del Castilla. El noi ha fet mèrits per tenir una oportunitat amb el filial i la selecció sub'19, però s'atrevirà el tècnic portuguès amb ell? L'hipotètic onze seria un 4-2-3-1 amb: Casillas; Sergio Ramos, Pepe, Varane, Coentrao; Xabi Alonso, Khedira; Di María, Özil, Cristiano Ronaldo; Benzema.

Comparteix i comenta

En portada