Sanció immoral

Bernat Marrè - 01/11/2011, 12:33

El jugador "immoral", Mohammad Nosrati // IRNA

 

Mohammad Nosrati i Sheys Rezaei han estat sancionats per la Federació de Futbol d’Iran amb la suspensió i congelació del sou al 15 per cent, per celebrar de forma “immoral” un dels tres gols que el seu equip, el Persépolis, va marcar al Damash Gilan (2-3).

La polèmica celebració dels dos futbolistes, internacionals pel seu país, es va produir quan Nosrati va tocar el cul de Rezaei, una part del cos tabú pel règim ultraconservador. Per aquest fet, i tot i que els protagonistes van al·legar que es tractava d’una broma, la Federacióva sancionar de forma indefinida a Nosrati i amb dos partits a Rezaei.

El càstig va afectar també a l’entrenador del Persépolis, Mahmoud Khordbin, que va ser acomiadat de l’equip que dirigia des de 1980 per no informar al club de l’incident.

Cal esmentar que el partit va ser retransmès en directe per milions de persones, el que fa incrementar el suposat escàndol pel règim teocràtic musulmà xiïta que governa Iran. Segons ha afirmat un portaveu de l’agència estatal de noticies d’Iran (INSA), “Nosrati va jugar 11 anys amb la selecció del nostre país, però això no significa res quan en aquesta ocasió a trencat els tabús socials i ètics”. El càstig també ha estat comentat a la televisió oficial iraní, que ha coincidit en què la forma de celebrar el gol era “inadequada” i “perjudica l’esport”.

Ja fa anys que la FFI vol inculcar els valors del règim no només dins el camp, sinó també a les grades. Per això, no permet l’entrada als estadis a les dones i obliga a portar hijab a les futbolistes.

 

YouTube Preview Image

Comparteix i comenta

En portada