Un bitllet per a vuitens, gràcies (0-4)

Marcel Sanromà - 01/11/2011, 22:44

El Barça s'ha classificat per als vuitens de final de la Champions després de guanyar per 0-4 a Praga. Partit plàcid pels blaugrana després d'un penal que ha deixat el Viktoria Plzeň amb 10, que, tot i així, ha caigut dignement. Bon partit de Cuenca en el dia en què ha reaparegut Alexis Sánchez i en què Valdés ha destrossat el rècord d'imbatibilitat de Miguel Reina.

Nou hat-trick de Messi // Agències

El Viktoria Plzeň sabia que, després de l'1-1 del BATE contra el Milan havia de fer el possible per puntuar per millorar les opcions a pescar una plaça de UEFA, i ha sortit amb empenta davant el Barça. De fet, tot i que el Barça havia reclamat un penal sobre Cesc, la primera gran ocasió l'ha tinguda Petržela, però Valdés ha salvat l'u contra u.

Deu minuts després l'àrbitre Schörgenhofer sí que xiulava un clar penal de Čišovský, castigat en excés amb vermella i que ha suposat el 0-1 de Messi. El Viktoria, amb 10, ha perdut empenta, i les seves perilloses escapades ofensives s'han dissolt en els minuts. El Barça tocava amb calma, i just abans del descans Messi feia el 0-2 després de combinar al primer toc amb Adriano.

Aleshores Valdés ja havia superat el rècord de Miguel Reina de més minuts sense rebre gol, que estava fixat en 824 i que, en acabar el partit, ha ampliat i ha establert ja en 876 minuts.

El segon temps ha seguit una pauta similar, amb els blaugrana pressionant bé la sortida de la pilota txeca però sense prémer l'accelerador, mentre el Viktoria feia el possible per mantenir la dignitat, a vegades amb excessiva duresa, com la del lateral Limberský, que al final del partit hauria pogut rebre ben bé quatre targetes grogues.

El Barça s'ha passejat a Praga // Agències

El Barça hauria pogut ampliar distàncies amb un gran cop de cap de Thiago després d'una passada magistral de Messi que ha impactat al travesser, o amb un xut picat de Cesc a passada també de Messi. Però també ha tingut la seva ocasió el Viktoria, a peus de Petržela, el millor pel bàndol local, que ha connectat una volea que ha marxat fora per poc. L'extrem txec podrà estar orgullós del seu partit d'aquesta nit.

Però al final Cesc ha aconseguit fer pujar el 0-3 al marcador després de rematar a plaer una centrada d'Isaac Cuenca, que s'havia desfet amb qualitat del seu marcador, i que ha tornat a completar un gran partit amb els blaugrana (avui de negre).

Després, Messi rematava fora per centímetres una centrada d'Alexis, que ha reaparegut després de dos mesos de lesió. I quan totes les cròniques sentenciaven el 0-3, Piqué ha assistit Messi perquè l'argentí driblés Pavlík i marqués el 0-4 a porteria buida.

El Barça ja pensa en el Milan, amb qui es jugarà la primera plaça del grup a San Siro, i ho farà amb la baixa d'Alves, que ha vist la groga per una falta completament innecessària només començar la segona part i complirà sanció en un dia en què hauria d'haver tingut el cap suficient per poder ser sobre la gespa.

Fitxa tècnica:

Viktoria Plzeň: Pavlík, Rajtoral, Bystroň, Čišovský, Limberský, Jiráček, Horváth (Řezník, '78), Kolář (Ďuriš, '68), Petržela, Pilař i Bakoš (Ševinský, '24).

Barça: Valdés, Alves (Maxwell, '71), Piqué, Puyol, Abidal (Alexis, '73), Busquets (Keita, '65), Cesc, Thiago, Adriano, Messi i Cuenca.

Gols: 0-1 Messi ('24), de penal. 0-2 Messi ('46), a passada d'Adriano. 0-3 Cesc ('72), a centrada de Cuenca. 0-4 Messi ('92), a passada de Piqué.

Arbitratge: Robert Schörgenhofer, austríac, ha amonestat els locals Pilař ('16), Limberský ('60), Pavlík ('72), Jiráček ('75) i Horváth ('76) i el visitant Alves ('49). Ha expulsat el local Čišovský ('23) amb vermella directa.

Comparteix i comenta

En portada