Cassano serà operat del cor i pot estar 6 mesos de baixa

Marcel Sanromà - 02/11/2011, 18:03

Cassano contra el Parma // Agències

El conseller delegat del Milan, Adriano Galliani, ha assegurat aquest dimecres que Antonio Cassano, hospitalitzat dissabte després del partit de lliga contra la Roma per culpa d'un malestar general, haurà de ser operat del cor i estarà de baixa "entre 4 i 6 mesos".

En un comunicat, l'entitat milanesa explica que el davanter de Bari va patir un "dolor cerebral d'origen isquèmic". La isquèmia és aquell dolor amb danys per a les cèl·lules causat per una manca de reg sanguini, de manera puntual o permanent, provocant una baixada en la recepció d'oxigen i nutrients. Per aquest motiu, en els propers dies, el jugador serà sotmès a una petita intervenció al cor.

El comunicat comenta també que la causa d'aquesta isquèmia, petita embòlia, és un "foramen oval permeable cardíac intraarterial", diagnosticat només gràcies a "sofisticats examens mèdics" (el més apropiat pel cas és un ecocardiograma amb tinta de contrast fet a través de l'esòfag), i assegura que el cas no ha de tenir cap conseqüència neurològica permanent.

Fig. 1 // scielo.org.ar

 

 

El foramen oval permeable

[Fig. 1] Es tracta d'una obertura entre les aurícules esquerra i dreta del cor que es manté obert durant la gestació perquè el fetus rebi sang oxigenada, i que de vegades, fins en un 30% dels casos, es manté obert en l'edat adulta, tot i que, normalment, sense conseqüències per a l'individu. En l'operació, a Cassano se li tancarà el foramen oval permeable.

 

 

 

Comparteix i comenta

En portada