Özil i Cristiano només estaven descansant (0-2)

Albert Morillas - 02/11/2011, 23:06

Maledicció de Gerland? Ja no pel Madrid. Els blancs han conquerit l'últim estadi europeu que els restava sense haver d'exhibir-se a fons. Özil ha estat majestuós a la mitjapunta i Cristiano ha anotat un doblet per emmudir les crítiques. El Lió, més ofensiu que al Bernabéu, s'ha topat amb un Casillas que sempre hi és. Els blancs ja són a vuitens de final, i només necessiten un punt per ser primers de grup.

Cristiano celebra el gol de falta // Agències

Si els francesos creien que tenien sort perquè Kaká estava lesionat (com han canviat les coses!), estaven molt equivocats. Özil no s'havia anat, només estava descansant. Dubtar dels bons jugadors sempre sol acabar de la mateixa manera: tendeixen a demostrar-te que estàs equivocat. I l'alemany, sense cap mena de dubte, és un geni.

A través del mitjapunta ha canalitzat el seu joc el Madrid, amb Xabi Alonso i Khedira d'escuders, i amb Di María, Cristiano i Benzema de punta de llança. Avui ha quedat clar que Özil ha de jugar al centre, amb la possibilitat de connectar amb tots els jugadors ofensius. Així, el Lió mai ha pogut preparar-se pel xafarranxo blanc, imprevisible i mortal.

 

Curiosament, però, el primer gol dels madridistes no ha vingut d'una jugada. Una falta a la mitja lluna de l'àrea lionesa ha servit a Cristiano per espolsar-se tots els rumors de crisi. Xut fort i al pal del porter. Amb aquest "free kick" empatava Ronaldo amb Roberto Carlos i Beckham com a màxim golejadors de falta del Madrid.

La resta de la primera part, un monòleg merengue. Benzema ho ha fet tot bé menys la definició, i potser per això serà jutjat erròniament. Di María ha desbordat fent gal·la del seu famós regat. Khedira cada cop és més el centrecampista "box-to-box" que se li reclama. I Xabi Alonso, com és habitual, ha donat passades impossibles de 60 metres mentre mantenia l'equilibri al centre del camp.

Rizzoli no n'encerta ni una

Ronaldo ha estat molt actiu // Agències

La segona part, com ja és habitual als partits del Madrid, ha estat d'un ritme més baix que la primera. Hem pogut veure menys ocasions, si bé els porters han firmat un partit notable. Lloris ha aturat dos tirs de Di María i Cristiano amb molt d'ofici, i Casillas ha desesperat als locals amb els seus reflexes. I, enmig d'aquest festival a les porteries, ha aparegut un nou protagonista: Nicola Rizzoli, l'àrbitre.

En dues jugades pràcticament seguides, ha passat de no xiular un penal claríssim de Koné per mans a xiluar-ne un que no era, i que a sobre venia precedit d'un fora de joc de Cristiano. En qualsevol cas, el portuguès s'ha encarregat d'anotar el penal (enganyant Lloris) per posar el definitiu 0-2.

D'aquí fins al final, la nota negativa pels madridistes, que han estat les targetes. A la Champions cada groga es paga cara, i avui, en un partit net, s'han carregat innecessàriament Lass, Khedira, Albiol i Higuaín.

Tot i així, segurament els blancs es quedaran amb les seves xifres a l'actual Copa de Campions: 4 de 4 victòries, 10 gols a favor, 0 en contra i el més important: ja són a vuitens de final. Per ser primers de grup necessitaran un punt més o que l'Ajax deixi de sumar-lo.

Fitxa tècnica

Olympique de Lió: Lloris; Révellière, Cris, Lovren (Koné 38'), Dabo; Gonalons, Källström; Briand, Gourcuff, Ederson (Belfodil 84'); Gomis (Lacazette 75').

Reial Madrid: Casillas; Lass, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao (Albiol 63'); Xabi Alonso, Khedira; Di María (Callejón 83'), Özil, Cristiano Ronaldo; Benzema (Higuaín 71').

Gols: 0-1 Cristiano 24', 0-2 Cristiano (p.) 69'.

Àrbitre: Nicola Rizzoli, italià. Ha amonestat Cris i Källström pels locals, i a Khedira, Lass, Albiol i Higuaín pels visitants.

Incidències: estadi Gerland, quasi ple. Nit tapada.

Comparteix i comenta

En portada