Lliçó de 'grande pallacanestro' a Siena (103-77)

Roger Mateu - 03/11/2011, 01:38

El Montepaschi de Siena ha escombrat aquesta nit de la pista el Galatasaray Medical Park per 103 a 77, en una obra mestra col·lectiva dels pupils de Simone Pianigiani. Amb un parcial ferotge d'inici de 14 a 3, els toscans sempre han anat al davant en l'electrònic. A la mitja part, el marcador era de 5o a 37, i ha estat a la segona meitat quan els jugadors locals han eixamplat encara més el marcador, amb aportacions de tots els homes importants de l'equip. L'exmadridista Rimantas Kaukenas ha fet un partit impecable, amb 24 punts i un 30 de valoració. L'han seguit, Boo McCalebb amb 19, David Andersen amb 13 i Pietro Aradori amb 11.

La velocitat de McCalebb ha estat un malson pels turcs // Agències

Un primer quart enorme del Montepaschi 

Rimantas Kaukenas i David Andersen han fet el primer brindis al bàsquet amb els primers punts pels locals. Abans, Josh Shipp havia tret les teranyines d'una de les cistelles del Mens Sana amb un triple, que servia per trencar la fredor de l'ambient. Però com que el Montepaschi volia sentenciar a velocitat de creuer, els pentacampions de l' 'scudetto' han posat fil a l'agulla.

Ràpidament, McCalebb ha intervingut amb la seva velocitat de desequilibri impagable i, amb Stonerook d'avalador, els turcs han vist que de seguida perdien de 9, per 12 a 3. El temps mort de l'entrenador visitant, Ohtay Mahmuti, ha servit de ben poc als hereus basquetbolístics del palau de Galata, perquè David Moss entrava a escena amb dobles figures ulteriors.

Arslan trencava el pla seqüència italià amb una oportuna cistella de dos punts. Però Andersen i McCalebb s'han posat la disfressa de mestres de cerimònies i, amb bones accions coordinades, mantenien el tràfec de vertigionsa anotació. Shumpert ha reclamat el seu paper a l'auca i feia el 20 a 7.

Els del barri de Beyoglu, sí que finalment han tingut esperances, a mercè d'un triple de Shumpert i de l'imminent croada de Jamont en favor de la remuntada del seu seguici. Però no hi havia aturador per un Montepaschi a tota màquina. Sis punts consecutius de Lavrinovic han deixat el 30 a 16 dels primers 10 minuts.

Intercanvi de cistelles en favor dels locals

La síntesi de la segona presa del partit és rasa i curta, com el bon bàsquet. Luksa Andric ha clavat tres punts en forma de triple per iniciar el segon quart. I Rakocevic ha agafat la batuta per dirigir l'orquestra de cistelles que començaven a caure. L'intercanvi de "cassoletes" ha estat la clau perquè el Siena anés sempre al davant, ja que tot i el lleuger acostament visitant, 34 a 25 a l'equador del període, el joc ofensiu d'ambdós conjunts ha afavorit els toscans, que no han perdut eficàcia realitzadora.

Kaukenas ha acabat amb 24 punts // Agències

Songaila i Shumpert seguien anotant, per contrarestar els primers punts de Tomas Ress. El Galatasaray ha tingut la sensació que es feia de dia quan Stonerook era sancionat amb falta tècnica per protestar, fet que l'ha permès situar-se a 7 punts, 40 a 33. Però els turcs de seguida han tornat a trobar-se en la foscor, ja que 5 punts de Kaukenas, 2 d'Aradori i un triple al llindar del descans de McCalebb han deixat el 50 a 37 al descans, i al Galatasaray amb els peus a terra.

Més enllà dels 100 punts

Tres quarts del mateix a la segona meitat. Kaukenas i Ress augmentaven la diferència fins als 18 punts, i malgrat la insistència d'Andric -l'únic que s'ha alvat de la crema visitant- dos triples de Moss trencaven la barrera dels +20. La cosa ha anat a mal borràs pels turcs, amb una ratxa de 10 a 0 entre el velocista macedoni McCalebb i el cangur Andersen. Songaila ha agafat la matrícula dels italians i ha tirat una mica d'aigua al vi. El veterà jugador lituà ha creat escola i entre Aldemir, Shipp i Arslan, han aturat una mica la sagnia, 76 a 54 al minut 30.

Aldemir baixava la diferència fins als 20 punts, però una antiesportiva de Shumpert ha deixat surant a la deriva qualsevol esperança de triomf, ja pràcticament utòpica abans de la falta. Stonerook i McCalebb convertien els tirs lliures i situaven el 80 a 56 al marcador del romàntic pavelló de la Serie A. El que ha passat després, els minuts de les escombraries. El Montepaschi ha seguit deixant mostres inconfusibles de 'grande pallacanestro', i el Galatasaray volia evitar més danys dels previstos. Els aficionats que s'han quedat a les seves localitats només tenien com a alicient que els seus passessin dels 100, i així s'ha esdevingut. Kaukenas i Aradori se n'han encarregat. 103 a 77 i el Montepaschi que se situa amb 3-0 al grup D de l'Eurolliga.

 En aquest enllaç hi trobareu la fitxa tècnica del partit:

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=36

Comparteix i comenta

En portada