Purito Rodríguez torna a descartar el Tour pel 2012

Ricard Camprubí - 03/11/2011, 13:25

Purito Rodríguez vol tornar a ocupar el número 1 del rànquing UCI

El ciclista català Joaquim Rodríguez no correrà el proper Tour de França. El corredor del Katyusha, que només ha participat el 2010 a la ronda francesa amb un vuitè lloc, es centrarà en les clàssiques de primavera i en el Giro i en La Vuelta com a grans voltes, tal i com ha fet aquesta temporada.

En una entrevista al web biciclismo.com ha declarat respecte la ronda gala que "sense mirar-me el recorregut a fons, amb 100 km contra el cronòmetre i amb menys muntanya que altres anys ja n'he tingut prou". Un Tour que aquest any s’adapta més a corredors que dominin la contra-rellotge, precisament el gran taló d’aquil·les del català.

I és que el Giro del 2012 continuarà la seva línia habitual, amb la muntanya com a gran protagonista. 7 etapes de muntanya i només 40 km de contra-rellotge individual. Fet a mida. De La Vuelta no se’n sap encara el recorregut, però un calendari sense el Tour n’assegura la seva participació. La resta del calendari serà pràcticament idèntic i pel que fa a La Volta Catalunya encara no sap “si anar a la Volta a Catalunya o fer una concentració per les clàssiques".

Purito ha fet balanç de la temporada i ha lamentat que enguany aquestes dues grans voltes no li han sortit “com esperava” malgrat el 5è lloc al Giro i les dues victòries d’etapa a la ronda espanyola.  Amb tot, Rodríguez creu que aquesta temporada ha estat “millor” que la passada pel seu rendiment a les clàssiques, on només li ha faltat la victòria: “han estat tres podis i un quart lloc a Sant Sebastià, però no esperava un Gilbert tan superior”.

Renovació encarada

El ciclista català ha aconseguit estatus de corredor important dintre de l’equip rus Katyusha. Corredors com Dani Moreno, Losada o Horrach han arribat recomenats pel català i amb l’arribada de Florencio i Freire el seu pes específic dins l’equip augmenta. Només un gir radical de la nova directiva de l’equip truncaraia una renovació que per Purito “ja hauria d’estar firmada”.

Comparteix i comenta

En portada