Derbi del País Valencià pel València (0-2)

Eduard Corredor Cairó - 05/11/2011, 23:52

Jordi Alba celebra un gol / Agències

Aquest derbi del País Valencià es presentava com un dels més igualats dels últims temps... i finalment així ha estat, però aquesta igualtat no s'ha reflexat en el resultat. El València CF s'ha imposat al Ciutat de València per 0 a 2 sense massa complicacions. Els dos equips arribaven col·locats en zona Champions, el Llevant tercer i el València quart. Després del partit, i a l'espera dels partits de demà, els dos conjunts valencians s'han intercanviat les posicions.

Primera part molt distreta

En els primers 45 minuts, els dos equips ens han mostrat el futbol en estat pur: ocasions, polèmiques, combinacions ràpides, jugades trenades i a pilot aturada... la primera meitat ha tingut de tot! Les àrees han estat les zones del camp més concorregudes i en totes dues porteries hi hagut xuts perillosos. Un partit d'anades i vingudes on tots dos equips han tingut oportunitats per marcar.

Un València més tranquil i molt ben col·locat ha pogut avançar-se amb un gol de Jordi Alba a la mitja hora de joc. El gol ha arribat gràcies a una assistència a l'espai que el ràpid jugador valencianista ha aprofitat definint molt bé davant de Munúa.

Després d'aquest gol, els granota s'han descentrat una mica i hi hagut uns minuts de moltes imprecisions. En aquests últims minuts també han arribat les primeres enganxades entre jugadors d'ambdós equips, típiques d'un derbi del País Valencià.

Mateixa tònica a la segona

Els granota no han pogut marcar / AFP

La segona part ha començat com ha acabat la primera, el Llevant ha mantingut la possessió de la pilota i el València ha esperat l'error

llevantinista. En el minut 4 d'aquesta segona part, el migcampista del València Tino Costa a marcat de falta directa. El gol l'ha possibilitat un error clamorós del porter del Llevant, Munúa, que s'ha llançat molt malament a la seva banda dreta per aturar la pilota, que ha fet un extrany, ha entrat pel mig

Aquest segon gol, encara ha afectat més al Llevant; que ha intentat refer-se substituint Aranda per Iborra. Amb aquest canvi tan ofensiu, JIM (Juan Ignacio Martínez, entrenador del Llevant) ha buscat fer una revolució en el seu equip, que ha arribat a mitges. El Llevant ha tingut més oportunitats, però no les ha materialitzat. Per contra, Aranda ha sortit extra-motivat i en dues jugades tontes gairebé consecutives hauria d'haver estat expulsat: en la primera l'àrbitre l'ha amonestat per intentar enganyar-lo al llançar-se dins l'àrea, i la segona que l'àrbitre l'ha perdonat quan ha controlat la pilota clarament amb el braç. Tot i així, el nou davanter ha obert el camp i ha aportat profunditat amb la seva experiència.

En aquesta segona part, cal destacar al mitjapunta valencianista Feghouli. El jove algerià ha protagonitzat diverses jugades d'atac on ha demostrat una tècnica exquisita i una velocitat impressionant. Sens dubte, aquest noi té una base molt bona i la feina pel València és pulir-lo perquè sigui una estrella. Una bona noticia, després de la seva cessió a l'Almeria ha arribat molt millorat, tot i que el seu fitxatge semblés un error en la primera temporada que va jugar a València.

El Llevant perd pistonada

Amb aquest resultat, els granota encadenen dues derrotes consecutives i s'allunyen una mica de les posicions capdavanteres (com era d'esperar). Tot i així, aquest coixí que han aconseguit en les primeres jornades els serà molt útil per arribar al seu objectiu (la permanència) i amb una mica de sort, podran estar-se unes jornades més per la part alta de la classificació. Mai se sap on acabarà aquest equip amb el pressupost més baix de tota la Lliga.

FITXA TÈCNICA

Llevant UD: (4-2-3-1) Munúa, Javi Venta, Ballesteros, Nano, Juanfran, Xavi Torres, Iborra, Valdo, Barkero (Farinós 76'), Juanlu (Rubén 67') i Koné. Entrenats per Jose Ignacio Martínez.

València CF: (4-4-2) Guaita, Bruno, Rami, Víctor Ruiz, Mathieu, Albelda, Tino Costa, Feghouli (Pablo Hernández 82'), Jordi Alba, Aduriz i Soldado (Piatti 73'). L'entrenador és Unai Emery.

Gols: 0-1 Jordi Alba (30'), 0-2 Tino Costa (49')

Àrbitre: del Cerro Grande del col·legi madrileny, ha amonestat als locals Iborra (36'), Ballesteros (40'), Munúa (40'), Xavi Torres (42'), Nano (48') i Aranda (56'); també als visitants Jordi Alba (38') i Rami (49')

Incidències: partit disputat a l'estadi Ciutat de València davant d'unes 22.000 persones.

Comparteix i comenta

En portada