Guardiola: "Per guanyar hem de ser més valents que ells"

Albert Bermúdez - 05/11/2011, 14:19

La roda de premsa de Guardiola ha estat molt centrada en les relacions de Guardiola: amb Bielsa, amb Ibrahimovic... I com sempre, ha dedicat elogis a tots ells.

Guardiola, avui a la sala de premsa // Albert Bermúdez

A Ibrahimovic: "Agrair-li tot el temps que va ser al Barça en què ens va ajudar a arribar a unes semifinals de Champions i a guanyar una lliga històrica amb 99 punts". Res més, Guardiola no ha volgut entrar en polèmiques, tothom sap que no li agrada. "No vull que això sigui una qüestió personal, per tant que ho passi molt bé a Milà".

A Bielsa: "Tinc admiració pel seu atreviment i la seva valentia. No importa on, com i contra qui juguin. Sempre aquell equip anirà a pels tres punts i a l'atac. És un plaer poder preparar un partit com aquest, i és que tinc moltes ganes de donar-li la mà una altra vegada". Els equips de Bielsa són fortíssims, ha aconseguit que Muniain i Llorente baixin a defensar fins la línia de fons. Guardiola afirma que "Bielsa és un entrenador diferent que amb molt poc temps ja s'ha fet seu l'Athletic i li ha donat un punt que abans no hi era".

A l'Athletic: "Sempre ha estat un equip fortíssim i molt difícil de derrotar, sobretot al seu estadi, on juguen d'una manera molt agressiva. A més, amb l'afegit que Bielsa els dirigeix, són un equip completíssim".

A Villa: "És impossible enemistar-se amb ell. És massa bona persona. Molt generós, molt agraït per tot, és un plaer tenir-lo a l'equip. I a més, dir que està enemistat amb Messi, que és un sant igual que el David, és una bajanada".

A Ferguson (fa 25 anys al capdavant del Manchester): "Felicitar-lo, ja que és molt difícil refundar un equip tan gran i mantenir-lo durant 25 anys. Jo en porto quatre i ja és com una eternitat".

A Muniain: "És un excel·lent jugador i haurem d'estar molt pendents d'ell".

A Cuenca: "En tenia molt bones referències, tot i que no el vaig veure jugar massa a Sabadell, però va fer una pretemporada molt bona i de moment, per qüestions de lesionats, seguirà amb nosaltres fins a pròxim avís".

"L'única manera de guanyar a San Mamés és ser més valents que ells"

És difícil, però Guardiola està convençut que per derrotar l'Athletic, "l'única solució és ser més valents que ells, tot i que ells acostumen a ser més valents que ningú, però hem de treure la valentia d'on sigui per tal de guanyar-los. Serà un partit d'anar amunt i avall, avall i amunt, i el desgast físic serà altíssim".

"Sabem que ens atacaran"

Tant quan nosaltres ataquem com quan ells ho facin, vindran a buscar la nostra porteria". Guardiola està convençut que el plantejament de l'Athletic serà ofensiu i amb ganes de mossegar la seva defensa. "Hem de moure la pilota més ràpids que mai i necessitem estar molt atents a les entrades des de la segona línia".

"Un debat entre Mourinho i jo? Potser sí que tindria molta audiència".

A les paraules de Rubalcaba, qui va afirmar fa pocs dies que un debat entre els tècnics del Barça i del Madrid tindria més audiència que no pas el que tindran ell i el líder popular, Mariano Rajoy. Amb humor s'ho ha près, i ha contestat que qui sap, que molt probablement no hi seria mai, però que sí que tindria molta audiència.

Comparteix i comenta

En portada