On són els gols? (0-0)

Albert Morillas - 05/11/2011, 22:24

Per l'aficionat, els empats a zero mai són divertits. Els gols són la salsa del futbol i, en certa manera, l'objectiu pel qual es juga a aquest esport. Qui sap si Betis i Màlaga, entre tanta lluita i rivalitat, s'han oblidat de les porteries. El que és segur és que aquesta igualada no beneficia cap dels dos, que necessitaven la victòria per insuflar positivisme a les seves aficions.

La lluita ha estat constant // Agències

La primera part podria dividir-se en dues meitats: una pel Màlaga, i una altra pel Betis. Amb el Benito Villamarín ple a vesar, els jugadors verd-i-blancs han sortit al camp un pèl nerviosos. Han estat imprecisos en les passades, i això ha donat la iniciativa del joc als de Martiricos. El Betis no és un equip dissenyat per jugar defensivament, i s'ha notat.

Potser pels ànims de la seva afició, els entrenats per Pepe Mel han recuperat la confiança i poc a poc han començat a dominar el matx. Rubén Castro i Jorge Molina han portat el perill a la porteria de Caballero, sempre ajudats per les centrades de Pozuelo i les passades de Beñat. Davant d'aquest panorama, els de Pellegrini han optat per explotar les bandes i deixar que Cazorla i Joaquín desbordessin els laterals verd-i-blancs. Cap equip ha concretat les seves ocasions, i amb l'empat a zero hem arribat al descans.

Sense imaginació

Com a resposta pel domini del Betis, que ha continuat als primers minuts de la segona part, el Màlaga s'ha posat les piles per no seguir deixant-se punts. A una ocasió de Pozuelo ha contestat una de Rondón, però Isco, primer, i Casto, després, han impedit que es desnivellés el marcador. Aquestes jugades, però, només han estat miratges enmig d'un partit molt lluitat, tot i no ser del tot dur. O, com a mínim ha estat així fons els últims minuts.

Quan els jugadors s'han adonat que el matx s'esvaïa sense gols, la necessitat ha fet acte de presència a Sevilla. Tothom ha arriscat més, i això ha portat a creure que algú podria emportar-se la glòria. Hi ha hagut alguna puntada i, sobretot, molta crispació amb l'àrbitre (més fruit de la desesperació que per errors de Teixeira, realment). Al final, repartiment de punts que talla una ratxa negativa de sis derrotes pel Betis (però que no els ajuda a la classificació), i que no aproparà als malacitans a les places de Champions.

Fitxa tècnica

Reial Betis: Casto; Isidoro, Ustaritz, Dorado, Nacho; Iriney, Beñat (Ezequiel 57'), Cañas; Pozuelo (Matilla 84'), Rubén Castro (Jefferson Montero 86'), Jorge Molina.

Màlaga: Caballero; Jesús Gámez, Demichelis, Mathijsen, Monreal; Toulalan, Duda (Camacho 77'); Cazorla, Isco (Buonanotte 60'), Joaquín; Rondón (Seba Fernández 85').

Àrbitre: Teixeira Vitienes, col·legi de Cantàbria. Ha amonestat Isidoro i Ezequiel pels locals, i Duda pels visitants.

Incidències: estadi Benito Villamarín. Entrades esgotades.

Comparteix i comenta

En portada