Sense medalla, però amb tot l'orgull del món (16-33)

Eduard Corredor Cairó - 05/11/2011, 11:01

No ha pogut ser, i finalment Catalunya no ha aconseguit cap medalla al Mundial de korfbal de la Xina. Els catalans han perdut el partit pel 3er i 4rt lloc per 16 a 33 davant de la potent selecció de Taiwan (Xina Taipei). Tot i el regust amarg d'aquest últim partit, on s'ha escapat la medalla per molt poc, la selecció catalana ha de sentir-se orgullosa pel resultat obtingut, ja que mai havia arribat tan lluny en un mundial (millor posició anterior, 7ens al 2007). D'aquesta manera es demostra la bona feina realitzada aquests últims anys i col·loca Catalunya al panorama mundial d'aquest esport.

Per agraïr-los a aquests nois i noies el seu esforç en defensar la senyera arreu del món, la Plataforma Pro Seleccions Catalanes està organitzant una càlida rebuda a la termina 1 de l'aeroport del Prat, demà diumenge a les 9 del vespre.

Selecció catalana de korfbal / korfbal.cat

Com sempre, primera part igualada

En aquesta final de consolació, Catalunya ha aconseguit mantenir a ratlla durant els primers 30 minuts una selecció teòricament superior, i que al final ho ha demostrat. Tot i així, la selecció taiwanesa no s'ha deixat sorprendre tant com la belga a les semifinals, i els catalans han tingut un únic avantatge amb el 2-1 dels primers minuts. Ràpidament els taiwanesos s'han endollat al partit i han intentat marxar en el marcador. Plena de forces, Catalunya ha pogut controlar la distància, que només ha arribat a ser de 3 gols; i que al final de la primera part era únicament de 2, (10-12).

S'acaben les forces, s'imposa la lògica

En la segona part, Taiwan no ha donat opció a la sorpresa, i aprofitant la superioritat tècnica i física s'ha imposat al conjunt català. Ja només començar Taiwan ha impedit que Catalunya anotés amb facilitat (en la segona meitat només han encaixat 6 punts), i la maquinària atacant asiàtica ha castigat la defensa catalana. El resultat final demostra aquesta diferència existent encara entre les dues seleccions, però també demostra la gran feina feta pels entrenadors catalans. El 16 a 33 final ha de donar ànims als jugadors catalans i impulsar-los a treballar per aconseguir una medalla a la següent cita internacional.

Una Nació, una Selecció

El crit de guerra de l'equip català, i que els ha portat a conquerir l'escenari mundial del Korfbal a la Xina. La solidesa d'aquest equip, la força mental que ha demostrat, la il·lusió mostrada després de les dificultats econòmiques per assistir-hi... Tot s'ha vist recompensat en aquesta gran experiència viscuda a la Xina i que no ha passat desaparecebuda per la resta de rivals.

Catalunya ha demostrat que pot aportar equips competitius en competicions oficials, i que com a Nació es mereix una Selecció pròpia.

Equip oficial català a la Xina / seleccions.cat

FITXA TÈCNICA

Catalunya (16): Berta Aloma Sese, Jose Manuel Àlvarez Andrés (2), Marc Castillo Caragol (3), Marta Flores Quadrat (1), Raquel Varela Alonso (2), Sergi Gabriel Giralt (2), Vanessa Viana Méndez (1), Xavi Blázquez Buisan (4), Albert Camprubí Rovira, Òscar Hernandez Salvador, Montse Cortés Luceno i Miriam Gonzalez Flores.

Taiwan (33): Chou-Ying LI, Chun_Hsien WU (7), Kuo-En CHAN (3), Ling-Fan HUANG (6), Pin-Fong CHEN (3), Shu-Ping CHU (4), Szu-Yu LIN (8), Yu-Liang PAN, Chia-Hao KUO (1), Kuan-Ji HUNG (1), Hsiu-Yun LIN, Ying Jsuan HUANG

Àrbitres: Greoffrey Picqueur, Andre Mosterdijk i Chi-Hong TSANG

Comparteix i comenta

En portada