Xocolata amb xurros al Bernabéu

Albert Morillas - 05/11/2011, 20:01

Molta gent té per costum esmorzar xurros amb xocolata els diumenges. És com una espècie d'homenatge que es donen com a recompensa per una dura setmana de treball. Doncs bé, si a més són aficionats del Reial Madrid o l'Osasuna, demà podran gaudir d'un doble plaer. Els dos equips s'enfronten al Bernabéu a les 12 del matí. Qui es menjarà el vermut amb sabor a victòria?

Osasuna provarà d'aturar els blancs // Arxiu

Com arriben?

El Madrid ja porta 9 partits guanyats consecutius. La derrota al Ciutat de València i l'empat al Sardinero van donar pas a una catarsi merengue que ha desembocat en la millor ratxa de joc dels blancs des de fa molts anys. Els números ens donen una imatge acurada de la seva superioritat sobre els rivals: durant aquests 9 partits, el Madrid ha anotat 31 gols (més de 3 per partit) i només n'ha rebut 3 (un cada tres, en part gràcies a l'actuació de Ramos com a central infranquejable).

Això si, als últims partits ha començat a aparèixer un enemic poderós pels madridistes: les lesions. Aquestes han afectat a Kaká, Arbeloa, Coentrao, Marcelo, Carvalho i Sahin, tots amb diferents tipus de molèsties. Alguns s'han recuperat a temps per demà, però potser Mourinho optarà per reservar-los per més endavant.

L'Osasuna per la seva banda, arriba més tranquil del que acostuma al Bernabéu. Les últimes victòries els han donat un coixí de punts que els permet veure el descens des de la distància. El monstre de les lesions també els ha afectat, especialment a la defensa: els que demà sortiran al camp són els que queden del primer planter. Donat que els rojillos volen plantejar un partit defensiu, l'actuació dels menys habituals serà decisiva. A dalt, el seu gran perill i màxim golejador: Nino (que ja s'ha convertit en el gran ídol de l'afició).

Alineacions

Mourinho sembla decidit a mantenir a Ramos al centre de la defensa. Per tant, Arbeloa continuaria al lateral dret sempre i quan Coentrao pugui jugar. Si no és així, passaria al lateral esquerre i Lass ocuparia el dret. A dalt, l'entrenador portuguès podria donar descans a Di María i fer jugar junts per primera vegada a Benzema i Higuaín, però no és l'opció més probable. Quedaria un 4-2-3-1 amb: Casillas; Arbeloa, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao; Xabi Alonso, Khedira; Di María, Özil, Cristiano Ronaldo; Higuaín.

Per la banda dels de Pamplona, Mendilibar disposarà d'un trivot defensiu per aturar la velocitat blanca. Això a més ajudarà a l'equip a blindar-se en defensa, donat que el rendiment d'aquesta és tota una incògnita. Al lateral esquerre podria actuar Calleja, que normalment juga més avançat. A les bandes, potència amb Ibrahima i Timor o Anunciatta. Parlem d'un 4-3-3 amb: Andrés Fernández; Damià, Lolo, Rubén, Calleja; Nekounam, Puñal, Raúl García; Ibrahima, Timor, Nino.

Comparteix i comenta

En portada