Just i espectacular empat a San Mamés (2-2)

Albert Bermúdez - 06/11/2011, 22:40

Athletic i Barça han regalat un espectacle de futbol a l'afició de San Mamés, en què la gespa ha jugat males passades als jugadors. Els de Guardiola han tingut moltes ocasions per atacar i el rendiment físic de tots 22 jugadors ha estat altíssim. Tots dos equips s'han llançat a l'atac i no hi ha res millor pel futbol.

Partit molt disputat entre Athletic i Barça // Agències

Els dos equips han corregut com a bèsties i amb una intensitat infinita, oferint des del primer minut un joc molt entretingut i vistós, sense excessives interrupcions en comparació amb l'aturat partit que es va veure l'any passat a La Catedral. El plantejament defensiu de Bielsa tenia molt en compte recuperar la pilota i buscar el contraatac amb molts efectius incorporant-se a buscar el gol. Però ha estat la gespa qui ha facilitat les coses a Susaeta, ja que Mascherano ha petinat i l'extrem esquerre ha pogut arribar al vèrtex de l'àrea i deixar la pilota per Ander Herrera, que ha tingut temps per controlar, pensar i trencar la imbatibilitat de Valdés amb un bon xut proper a l'escaire contrari.

El Barça ha reaccionat ràpid i s'ha mostrat molt fort en una centrada acuradíssima d'Abidal que ha trobat Cesc com a rematador. El cop de cap del 4 del Barça ha entrat per l'escaire, fent impossible l'estirada de Gorka. Tot i això, cap dels dos equips ha canviat el seu plantejament i el partit ha seguit amb la mateixa apassionant tònica i un rendiment físic inesgotable. Amb el resultat d'empat a un gol s'ha arribat a la mitja part, entre xiulets i aplaudiments, per la tensió que acumulaven tots els jugadors sobre la gespa.

La segona part ha començat amb la mateixa intensitat, però amb un plantejament diferent per part de Bielsa, ja que els jugadors de l'Athletic han corregit el mig del camp i l'han encarat més a la vessant defensiva, fet que ha provocat que diversos jugadors de l'Athletic veiessin targeta per la necessitat d'aturar les progressions de Messi i Xavi, avui no massa encertats. De fet, el migcampista ha estat substituït per Alexis, que ha patit molt, juntament amb Villa, que també ha entrat a la segona part, per culpa del mal estat del terreny de joc, molt mullat i amb cada cop més bassalts que frenaven sobtadament la pilota.

La fortuna s'ha aliat amb l'Athletic de Bilbao en l'acció del segon gol dels lleons, quan un córner que ha intentat refusar Abidal ha topat amb el genoll de Llorente, mentre que Piqué no ha sabut refusar i s'ha ficat, inexplicablement, la pilota dins la seva porteria. Els despropòsits que ha causat la pluja a San Mamés han estat incomptables, com també en l'ocasió de l'empat a 2. Messi ha conduït una diagonal per assistir a Iniesta, que s'ha equivocat en la passada de taló. Iturraspe i Gorka han lluitat per la pilota i han xocat entre ells, deixant la pilota a peus de Javi Martínez, que no ha sabut refusar i ha assistit l'argentí per marcar el segon i definitiu gol del Barça.

Messi trenca, d'aquesta manera, dues ratxes negatives, i és que no havia marcat mai al camp de l'Athletic, mentre que s'estrena també com a golejador fora de casa en aquesta lliga. L'empat ha estat just, com també ho hauria estat la victòria de qualsevol dels dos equips, que han marxat aplaudits per una afició que ha agraït els 90 minuts de futbol i espectacle que han ofert els jugadors.

Fitxa tècnica:

Athletic: Gorka, Iraola, Javi Martínez, Amorebieta, Aurtenetxe, De Marcos, Iturraspe, Muniain (Ibai, ’88), Ander Herrera, Susaeta (Íñigo Pérez, ’86) i Llorente (San José, ’90).

Barça: Valdés, Alves, Mascherano, Piqué (Thiago, ’83), Abidal, Sergio, Xavi (Alexis, ’60), Iniesta, Cesc, Messi i Adriano (Villa, ’73).

Gols: 1-0 Ander Herrera (’20), des de la frontal. 1-1 Cesc (’24), de cap. 2-1 Piqué(p.p.) (’80) des de l’àrea petita 2-2 Messi (’91), des de l’àrea gran.

Arbitratge: Paradas Romero, col·legi andalús, ha amonestat els locals Ander Herrera (’22), Javi Martínez (’49) i Iturraspe (’54) i el visitant Piqué (’64). Ha expulsat el local Amorebieta per doble amonestació (’68 i ’89).

Comparteix i comenta

En portada