Tots els pilots recorden Simoncelli

Georgina Fàbregas - 06/11/2011, 17:06

MotoGP

L'ajustada arribada d'Stoner i Spies // Moto GP

Casey Stoner ha tornat a guanyar, però aquesta vegada no ha fet còmodament en solitari, sinó que ha sigut una ajustada arribada a meta amb Ben Spies (Yamaha Factory Racing). Tot i que l'australià ha arribat a tenir fins a onze segons d'avantatge a la meitat de la carrera, Spies ha anat retallant distàncies fins al punt que s'ha necessitat l'ajuda del "photo finish" per assegurar qui era el guanyador de la cursa. Stoner l'ha superat per 15 milèssimes. A l'inici de la carrera s'ha produit un accident múltiple, bastant aparatós, que ha deixat fora de carrera a quatre pilots: Álvaro Bautista (Rizla Suzuki) ha tocat la roda de darrera de la moto d'Andrea Dovizioso (Repsol Honda) i ha perdut el control. Quan ha caigut, Bautista també ha fet caure les dues Ducati: Valentino Rossi i Nicky Hayden. Randy de Puniet també s'ha vist involucrat i ha caigut a terra. A tres voltes pel final, Spies s'ha enganxat a la moto d'Stoner i ha rodat plegats fins al final. Dani Pedrosa no ha fet gaire bon paper i ha acabat cinquè; en canvi Dovizioso que no havia fet un bon temps dissabte ha estat tercer. L'italià Loris Capirossi s'ha despedit del mundial portant el número 58 en honor a Simoncelli.  Capirossi es retira després de 22 temporades.

1. Casey Stoner, 2. Ben Spies, 3. Andrea Dovizioso, 4. Cal Crutchlow, 5. Dani Pedrosa, 6. Katsuyuki Nakasuga, 7. Josh Hayes, 8. Karel Abraham, 9. Loris Capirossi i 10. Toni Elias

Classificació del Mundial: 1. Casey Stoner, 2. Jorge Lorenzo, 3. Andrea Dovizioso, 4. Dani Pedrosa, 5. Ben Spies, 6. Marco Simoncelli, 7. Valentino Rossi, 8. Nicky Hayden, 9. Colin Edwards i 10. Hiroshi Aoyama

Moto2

Stefan Bradl amb la bandera en honor a Simoncelli // Moto GP

Dit i fet, Michelle Pirro (Gresini Racing) va aconseguir ahir la seva primera pole position i avui la primera victòria, l'italià s'ha mantingut al capdavant de tots els pilots des de la primera fins l'última volta; a més ha creuat la línia de meta a més de sis segons de Mika Kallio (Marc VDS Racing) que ha estat segon. La de moto2, ha estat una carrera una mica accidentada, entre d'altres caigudes cal destacar la del ja campió Stefan Bradl que ha anat a terra quan ocupava la setena posició. Yuki Takahashi (Gresini Team) també ha format part del grup davanter durant l'inici, fins que a la cinquena volta també ha caigut a terra. La quarta plaça ha estat durament disputada entre quatre pilots: Anthony West (MZ Racing), Alex de Angelis (JIR Moto2), Kenny Noyes (Avintia-STX) i Xavier Simeón (Tech 3 B), que finalment s'ha endut l'australià West. El campió del mundial de moto2. Stefan Bradl ha pujat al podi amb una bandera dedicada a Simoncelli.

1. Michelle Pirro, 2. Mika Kalio, 3. Dominique Aegerter, 4. Anthony West, 5. Kenny Noyes, 6. Yonny Hernández, 7. Mike Di Meglio, 8. Xavier Simeón, 9. Max Neukirchner i 10. Julián Simón

Classificació del Mundial: 1. Stefan Bradl, 2. Marc Márquez, 3. Andrea Iannone, 4. Alex de Angelis, 5. Thomas Luthi, 6. Simone Corsi, 7. Bradley Smith, 8. Dominique Aegerter, 9. Micheller Pirro i 10. Esteve Rabat

125cc

El campió del mundial, Nico Terol // Moto GP

Nico Terol (Bankia Aspar) s'ha proclamat, al Circuit de Xest, campió de la categoria petita, tot i que la carrera no l'ha guanyada ell, sinó que ho ha fet el català Maverick Viñales (Blusens by Paris Hilton Team). Terol arrancava des de la tercera posició de la graella i ha disputat una carrera tranquil·la, no podia arriscar-se a caure perquè hagués tirat el mundial que tenia gairebé a la butxaca; només necessitava ser onzè si Zarco guanyava per proclamar-se campió. Però Terol ha pogut disputar la carrera molt tranquil·lament, ja que el francès ha caigut a la tercera volta. Sandro Cortese (Intact Racing Team Germany) i Maverick Viñales han mantingut una forta lluita per la tercera posició, que ha acabat quan l'alemany ha caigut a terra. A partir d'aquí Faubel i Viñales han liderat la carrera. El de Roses ha apretat i en les últimes voltes s'ha posicionat primer, aconseguint així la seva quarta victòria de la temporada. I Nico Terol ha rodat sense cap pressió ni risc per poder proclamar-se campió, creuant la meta a tres segons del català. Després de creuar la meta Terol ha agafat una bandera amb la cara de Marco Simoncelli i l'ha passejat pel circ

1. Maverick Viñales, 2. Nico Terol, 3. Héctor Faubel, 4. Efrén Vázquez, 5. Jonas Folger, 6. Alberto Moncayo, 7. Luís Salom, 8. Niklas Ajo, 9. Luigi Morciano i 10. Louis Rossi

Classificació del Mundial: 1. Nico Terol, 2. Johann Zarco, 3. Maverick Viñales, 4. Sandro Cortese, 5. Héctor Faubel, 6. Jonas Folger, 7. Efrén Vázquez, 8. Luis Salom, 9. Sergio Gadea i 10. Alberto Moncayo

Comparteix i comenta

En portada