El Sant Andreu cau a L'Hospitalet en un partit boig (3-2)

Andreu Merino - 07/11/2011, 01:04

La Feixa Llarga ha estat escenari del derbi entre els dos equips catalans més en forma del grup III de 2a B.  El CE L'Hospitalet i la UE Sant Andreu arribaven mot forts al duel, i no han decebut. El resultat final ha estat un partit amb emoció, intensitat, gols i èpica. Tot això, sota una atenta pluja que no ha afluixat en els 9o minuts de partit, i també sota l'atenta mirada d'una afició andreuenca que s'ha desplaçat a Hospitalet i s'ha quedat amb la mel als llavis, veient com el seu equip perdia el partit. El resultat final de 3-2 consolida els de Jordi Vinyals a la zona de playoff i deixa els quadribarrats, paradoxalment, a 1 punt dels quatre primers.

 

Dues gerres d'aigua freda

El partit no podia començar pitjor pel Sant Andreu. Al minut 3, una combinació entre Corominas i Haro a la banda dreta ha acabat amb un gol de murri del segon, que ha batut a Morales pel pal curt, gairebé sense angle. Els de Piti Belmonte tot just estaven situant-se sobre el terreny de joc, i tot i que quedava tot el partit per endavant, el gol encaixat no ha propiciat cap reacció, sinó tot el contrari, una devallada que podria haver acabat amb golejada d'escàndol al final dels 45 minuts. Tot i així els visitants ho han intentat, sobretot per mitjà de Marcos. El balear ha estat molt actiu i ho ha provat amb un xut des de la frontal que s'ha estavellat al lateral de la xaxa del porter Craviotto. Però ha estat un miratge. En la jugada posterior, l'Hospi ha servit un falta lateral, la pilota ha quedat morta dins l''àrea, i Lucas ho ha aprofitat per afusellar un Morales que no ha pogut fer res per evitar que el 2-0 pugés al marcador. Era el minut 18 i l'Hospi semblava disposat a no deixar escapar la victòria.

 

La reacció del Sant Andreu l'ha tornat a protagonitzar Marcos, aquest cop amb una rematada de cap d'esquena a poreria que Craviotto ha enviat a córner. Immediatament es tornaria ha repetir el guió. Els locals esperaven a darrere per sortir a la contra per mitjà de Cirio, Haro i Prats. El del Pomar ha disposat d'una ocasió immillorable davant Morales, però a última hora ha relliscat i el Moro ha reaccionat ràpid. Però Pratigol no perdona, i en la següent acció ha provocat un penal de Carroza. Ell mateix s'ha encarregat de transformar-lo i fer pujar el 3-0 al marcador Era el minut 31 i semblava que el partit quedava sentenciat.

 

El Sant Andreu estava mort i l'Hospi volia aconseguir la golejada de l'any. De fet, haguessin pogut aconseguir el quart si Fran Grima no hagués tret sota pals una vaselina de David Haro, que s'ha quedat curta després de superar Morales. Semblava que Quim Araujo era l'únic que tirava del carro, però estava molt sol a la banda. Carroza ha perdut els nervis fruit de picabaralles constants amb Cirio i Haro, i Marc Martínez estava desaparegut per culpa de la bona feina de Pitu i Rubén al migcamp riberenc. El millor que podia passar és que acabessin els primers 45 minuts.

Sortida fulgurant

La segona part començava amb els mateixos 22 futbolistes sobre el terreny de joc però amb una dinàmica molt diferent. El Sant Andreu ha sortit a mossegar i els de Jordi Vinyals no han sabut tancar el partit, en gran part per culpa de la línia de pressió dels visitants, que han dificultat la sortida de pilota. El canvi de dinàmica ha quedat constatat al minut 54. Després d'una combinació entre Araujo i Xavi Jiménez a la banda esquerra, l'ex del Lleida ha donat una assistència d'or a Marcos que, amb l'interior, ha batut a Craviotto, un autèntic golàs fruit d'una jugada col·lectiva.

L'Hospi s'ha posat nerviós, i tot just un parell de minuts després el lateral Peque cometia un penal infantil en desviar amb les mans una centrada de Rubén que no portava cap perill aparent. Marcos i Marc Martínez s'han disputat el llançamet, però finalment ha estat el motoret qui l'ha xutat i transformat. 3-2 i tot un món per endavant.

 

Buscant l'epica

L'última mitja hora de partit ha estat marcada per la mateixa tònica. El Sant Andreu atacava i els locals es veien incapaços de fernar l'allau de joc andreuenc. L'única arma ofensiva dels riberencs continuaven sent els contraatacs i les pujades del lateral Moussa, que ha fet un autèntic partidàs. Però, amb tan poqueta cosa, l'Hospi ha estat a punt de treufre petroli. Després d'un córner, Rubén ha estavellat l apilota al pal amb una rematada de cap. Ha estat només un ensurt i el Sant Andreu ha continuat buscant amb insistència la porteria rival. Per fer-ho ha comptat amb un reforç de luxe, un Eloi Fontanella que tornava després de setmanes lesionat i que s'ha mostrat molt actiu, però ha tingut poques oportunitats.

 

Fins al final del partit, els visitants han tingut quatre ocasions per establir l'empat. La primera un xut amb l'esquerra d'Araujo depsrés d'una passada de fantasia de Marc Martínez d'esperó. Les altres tres, han tingut el mateix protagonista, Marcos. El Txigrinski de Pollença s'ha mostrar molt actiu, primer amb una rematada de cap que ha sortit per sobre el travesser. Després amb un xut d'esquena a porteria que ha estat a punt de sorprendre Craviotto, i en l'últim sospir, quan semblava que no hi hauria temps per més, Ha disposat d'un xut amb l'esquerra després d'una mitja volta dins l'àrea que ha sortit fregant el pal.

 

Amb la victòria, l'Hospitalet queda segon amb 25 punts i el Sant Andreu vuitè amb 19. En qualsevol cas els dos equips han disputat un partit brillant, d'aquells que donen categoria al futbol català i a al divisió de bronze del futbol estatal. Veurem si dimecres l'Hospitalet és capaç de mantenir el ritme imposat avui i pot donar un ensurt al Barça. I veurem també, si la Feixa Llarga s'omple d'una vegada per totes per veure un equip que promet, i molt.

CE L’Hospitalet 3

UE Sant Andreu 2

CE L’Hospitalet: Craviotto, Peque, Mousa, Viale, Lucas, Rubén, David Haro (Adai 63′), Corominas (Pedraza 63′), David Prats, Pitu i Cirio (Manel 89′).

UE Sant Andreu: Morales, Fran Grima, Dídac, Moyano, Rubén, Carroza, Marc, Luis Blanco (Eloi 69′), Xavi Jiménez, Quim Araujo (Arnau 79′) i Marcos.

Gols: 1-0 David Haro (3′), 2-0 Lucas (18′), 3-0 David Prats (32′), 3-1 Marcos (54′), 3-2 Marc (57′).

Àrbitre: Pizarro Gómez, del col·legi madrileny. Ha mostrat la groga al local Peque i als visitants Moyano, Carroza, Xavi Jiménez, Luis Blanco i Eloi.

Comparteix i comenta

En portada