Un derbi madrileny és un partit en què perd l'Atlètic (3-2)

Àngel Bravo - 07/11/2011, 01:16

Ni contra el Getafe. Quan els tigres dormen sobre la gespa i els gladiadors es lleven amb ganes de batalla, la carnissada al Coliseu és evident. Els de Luis García Plaza no han titubejat ni un minut davant d'un rival aparentment fort i d'aquesta manera han resultat ser els forts ells. Així, en un partit ple de targetes grogues i una expulsió a Lopo a la mitja hora, els matalassers tornen a patir marejos a la lliga mentre que els "azulones" surten del pou del descens amb honor. Gols de Falcao i Domínguez per banda visitant, contrarrestats pels de Diego Castro, Michel i Barrera, que ha fet el millor gol i ha esdevingut, no sols per això, el millor jugador de la nit.

El Getafe ha demostrat més vigorositat al terreny de joc. Foto: Arxiu

Semblava un d'aquells partits que farien tornar la fe a l'afició matalassera, continuant la bona imatge a l'Europa League i la victòria a la passada jornada. Però el Getafe ha demostrat no ser un equip subestimable i ho ha deixat tot al Coliseum Alfonso Perez, conscient que el seu rival té dies de pega i més si són dies de derbi madrileny.

Així i tot, la iniciativa dels primers instants, tot i que desdibuixada, ha estat del conjunt de Gregorio Manzano, materialitzada en la primera ocasió de perill passats deu minuts, en jugada a pilota parada a la vora de l'àrea de Moya i ben a tocar de la línia de fons, després d'una de les múltiples faltes amb amonestació xiulades per un intransigent Perez Lasa. Diego l'ha tret en forma de centrada i Godín l'ha rematat de cap entre els tres pals però sense traspassar-los.

Precisament Diego ha tinguda la següent, amb un xut col·locat amb l'interior que ha pentinat el pal esquerre de la porteria del Getafe. Els locals, però, han respost passat el quart i, com la majoria de jugades de perill del partit, també a pilota parada. Aquesta ha estat causada per unes mans d'Antonio López vora la mitja lluna. Perez Lasa ha tret la groga al capità de l'Atlètic i el xut de Barral ha sortit fora per ben poc.

Les targetes tempranes han generat molta tensió a l'estadi i ben aviat s'han observat batibulls, un dels quals ha aprofitat Falcao per canviar-se de bótes. I potser ha estat el canvi d'urpes el que, a la mitja hora de joc, l'ha fet protagonitzar una bona combinació amb Diego, qui ha acabat a terra obstruit per Lopo i dins de l'àrea. El del Getafe ha vist la vermella directa, i el tigre, amb pseudoparadinya habitual, ha transformat el penal en l'obre-llauna del partit.

Deu minuts més tard, el teva-meva al Coliseu ha acabat amb una nova falta sobre Barrada, per obstaculització de Tiago, i aquesta vegada el marroquí l'ha clavat garébé a l'escaire de Curtois per empatar el partit.

Això ha animat el Getafe ja fins als darrers minuts, i és seguint el que havien deixat entre mans al final de la primera, com els de Garcia Plaza han capgirat el marcador a penes entrar al camp. Abdel Barrada de nou, i de nou també en servei de falta ha estat qui, aquesta vegada, ha penjat una pilota màgica perquè Míchel fés de cap el segon dels locals.

Amb el 2-1, el Getafe ha volgut calmar el partit, i això l'Atlètic ho havia d'aprofitar per tocar amb més raonament l'esfèrica i buscar les jugades combinatòries. No ha estat així, però, com ha arribat al 79' l'empat a 2, o el que és el mateix, un xut afortunat de Dominguez que ha impactat sobre un defensor el suficient per sorprendre Moya.

Aquest partit, no obstant això, era pel Getafe, i a mig càntic matalasser ha arribat la groga a Turan i el penal efectuat per Diego Castro, que ha suposat la victòria final dels locals, a falta de deu minuts insuficients per despertar la fera roig-i-blanca. El derbi a la ciutat de Getafe tanca, així, una dotzena jornada força espectacular, i en vista està de tots pels resultats oferts.

 

Fitxa del Partit:

Getafe: Cata Díaz, Lopo, Mané, Valera (Miguel Torres, 87'), Güiza (Miku, 51'), Mané, Lacen, Diego Castro, A. J. Ríos (Rafa, 32'), Moya i Míchel.

Atlètic de Madrid: Antonio López (Salvio, 69'), Filipe, Gabi, Tiago, Godín (Miranda, 45'), Turan, Tiago (Koke, 56'), Falcao, Diego, Curtois, Domínguez.

Gols: 0-1 Falcao (29'), 1-1 Barrada (38'), 2-1 Míchel (48'), 2-2 Domínguez (79') i 3-2 Diego Castro (82').

Àrbitre: Pérez Lasa (País Basc), s'ha inflat a targetes, 10 grogues i una vermella: Filipe (7'), Lacen (10'), Míchel (12'), Antonio López (17'), A. J. Ríos (30'), Güiza (31'), Diego Castro (64'), Salvio (70'), Turan (81'), Domínguez (93') i expulsió de Lopo (29').

Comparteix i comenta

En portada