Rugby i bigotis

Pol Camprubí i Pàmies - 08/11/2011, 17:16

Ha arribat novembre, el mes on els bigotis estan de moda, i és per culpa de Movember, una campanya que ja fa anys que dura i que s’ha estès molt des que el 2003 es va iniciar a Austràlia. Avui ja ha arribat a 14 països, incloent Espanya. Es tracta de deixar-se créixer el bigoti durant tot el mes per recaptar fons i augmentar la sensibilització per la salut masculina, centrat sobretot en la lluita contra el càncer de pròstata. Qualsevol es pot inscriure a la web, fer la seva donació, o simplement deixar-se créixer el bigoti com a senyal solidari. Al cap i a la fi és una manera de promocionar el moviment.

 

Qualsevol es pot unir als "Mo Bros" // Movember Spain

El rugby amb Movember

Qualsevol s’hi pot unir, però el cas és que és una iniciativa que ja fa temps que està força lligada al món del rugby en general, i que cada cop és més seguida per professionals de tota mena d’esports. Aquest any ja hi ha molts clubs de rugby estatals que s’han unit al Movember i tot i que és un moviment prou desconegut encara, cada cop va tenint més ressò. Aquí Catalunya tenim l’exemple del BUC (Barcelona Universitari Club), que ja exhibeixen els seus bigotis des del partit que han disputat aquest cap de setmana passat a Sitges. Altres clubs catalans com el Rugby Club Martorell, els Carboners de Terrassa o els Centaures de la UAB també s’uneixen a l’iniciativa, i a la resta de l’estat el nombre creix molt (Sanitas Alcobendas, Cajasol Ciencias, Granada Rugby, Guadalajara, Hortaleza, Gijón...).

 

I l’esport en general

Fora del rugby també hi ha cada cop més clubs i jugadors que s’uneixen al moviment dels “Mo Bros”, un dels exemples més mediàtics aquests dies és el del CE L’Hospitalet. L’equip de 2a B lluirà bigotis en la seva eliminatòria de Copa del Rei contra el Barça aquest dimecres, una bona manera de posar-ho en boca de tothom. A l’ACB, el jugador de l’Assignia Manresa, Kieron Achara, també es deixarà créixer el bigoti per Movember. I per citar un últim exemple, també trobem una gran llegenda del món del futbol com Ruud Gullit, fent promoció d’aquesta campanya. Com podeu veure, no és una ridiculesa que segueixen quatre gats, si us hi fixeu pel carrer, segur que aquest mes veieu més bigotis del normal.

Comparteix i comenta

En portada