El Barça supera un L'Hospitalet que no es rendeix (0-1)

David Castelreanas - 09/11/2011, 23:53

Iniesta decideix l'anada del derbi català dels 1/16 de final de la Copa del Rei amb un gran gol al minut 41. Guardiola ha sortit a per totes amb nou jugadors del Primer equip a l'onze titular, però el Barça només ha estat capaç de fer un gol a L'Hospitalet, molt ben plantat damunt el terreny de joc. Moragón, heroi local, ha desbaratat les ocasions visitants una vegada rere l'altra. Tello i Rafinha han debutat. L'eliminatòria s'haurà de decidir a la tornada, a finals d'any al Camp Nou.

Iniesta ha dedicat el gol a la seva filla

Ni mitja entrada al Camp Municipal de L'Hospitalet per veure la visita del Barça. L'horari, motiu de moltes queixes per part del president del conjunt local, Miguel García, ha fet que molts afeccionats preferissin veure el partit per televisió i no anar a omplir l'estadi. Guardiola ha demostrat amb la seva alineació que donava tota la importància que es mereixia al seu rival d'avui, fent jugar fins a nou jugadors del Primer equip, inclosos Xavi, Iniesta, Cesc o Villa, titulars habituals.

El matx ha estat, com era previsible, un monòleg blaugrana. Els culers han pres des de l'inici el control de la possessió i han anat penetrant poc a poc la teranyina teixida per Jordi Vinyals. Els primers minuts han servit per veure en acció Tello, debutant avui amb el Primer equip. L'extrem sabadellenc ha fet mal amb les seves internades per la banda, encarant sempre que podia el seu defensor.

Les primeres oportunitats visitants han estat per Villa i Keita. En totes dues Moragón ha evitat el gol amb grans intervencions. Per part local, només Viale ha provat la concentració de Pinto amb un llunyà colpeig de falta. Els minuts passaven i el domini visitant era cada cop més intens. La mobilitat de Villa a l'eix de l'atac i les arribades de Cesc des de la segona línia feien molt mal a la línia defensiva de l'Hospi.

El Barça de Guardiola ha jugat sobre gespa artificial

Fins que ha arribat el primer gol. Quan només quedaven quatre minuts pel descans, Iniesta ha etzibat un xut directe a l'escaire, impossible per al porter Moragón. El manxec ha dedicat la diana a la seva filla. L'avantatge podria haver estat ampliat a la jugada següent, però el cop de cap de Puyol a la sortida d'un córner s'ha estavellat al pal.

La segona meitat ha començat amb canvis a les files locals. Vinyals ha buscat la reacció des de la banqueta, fent entrar Pedraza i Aday per Prats i Cirio respectivament. El partit però, ha continuat amb la mateixa tònica. Control i possessió blaugrana i espera local.

Cesc ha fallat incomprensiblement després d'una bona jugada de Keita i Villa no ha pogut superar el porter local amb una falta. El partit cada cop oferia menys i Guardiola ha decidit sumar-hi al·licients amb el debut de Rafinha, fill de Mazinho. El brasiler ha entrat en el lloc de Cesc a falta d'un quart d'hora, i ha pogut gaudir d'uns minuts a l'equip on juga el seu germà Thiago.

Quan quedaven només deu minuts per a la conclusió del matx, L'Hospitalet ha gaudit de la seva millor opció. En un contraatac, Aday ha rebut la pilota a la frontal i ha intentat sorprendre Pinto, però el porter gadità ha fet una gran aturada i ha evitat l'empat. L'última opció ha estat per Villa, un cop més molt ben resposta per Moragón, el millor dels locals avui.

El partit ja no ha donat per més i ha finalitzat amb victòria visitant per la mínima. El solitari gol d'Iniesta ha estat finalment decisiu, malgrat la gran quantitat d'oportunitats de què ha disposat el Barça. L'Hospitalet ha donat una bona imatge i no s'ha rendit en cap moment, tot i que tindrà complicat superar l'eliminatòria, que es decidirà al Camp Nou d'aquí poc més d'un mes.

Fitxa del partit

CE L'Hospitalet: Moragón; Peque, L. Viale, J. Viale, Moussa; Llonch (A. Sánchez 67'), Manel, Vela, Haro, Cirio (Aday 46'); Prats (Pedraza 46').

FC Barcelona: Pinto; Dos Santos, Puyol, Fontàs, Maxwell; Keita, Xavi, Iniesta (Busquets 62'); Tello, Cesc (Rafinha 75') i Villa.

Gols: 0-1 Iniesta (41').

Incidències: el col·legiat madrileny Del Cerro Grande ha amonestat al local L. Viale (38').

Comparteix i comenta

En portada