Final de la temporada ATP pels tennistes catalans

Guifré Jordan - 09/11/2011, 01:22

La participació dels tennistes catalans a la temporada ATP d'aquest any ha acabat avui amb la derrota de Marcel Granollers en primera ronda al Màsters de París. Després del gran torneig que va protagonitzar la setmana passada amb la victòria a València, s'ha hagut de retirar en el partit contra Chardy. Mentre els catalans ja descansen per afrontar l'any vinent, les últimes places pel Màsters de Londres encara estan per decidir.

Marcel Granollers encara té aspiracions de ser a la final de la Copa Davis

Marcel Granollers no ha pogut continuar amb la ratxa de victòries del torneig de València i ha abandonat el partit de primera ronda que ha jugat a París-Bercy contra Jerémy Chardy. El barceloní ha notat molèsties al turmell dret al piloteig inicial, i encara que ha decidit jugar, s'ha retirat una vegada ha perdut el primer set per 6-3. “En aquest tipus de tornejos, si no estàs al cent per cent, millor que no hi siguis”, ha comentat. El català va tenir una lesió al turmell a l'Open d'Austràlia.

Granollers ha preferit no forçar de cara a les aspiracions que té d'entrar a la convocatòria de l'equip espanyol de Copa Davis a la final d'aquest any de principis de desembre. Amb la victòria a València el jugador, número 25 del món, torna a entrar a les travesses per ser a l'eliminatòria contra l'Argentina que es disputarà a Sevilla.

A banda de la possible aparició de Granollers al torneig per equips, els altres catalans al top-100 s'han acomiadat fins el 2012. El més veterà d'ells, Albert Montañés, encapçalarà aquest cap de setmana l'equip del Reial Club de Tennis Barcelona en el Campionat d'Espanya de Tennis per equips. El rapitenc intentarà portar al club a aconseguir la trentena victòria en les 42 edicions que s'hauran disputat.

Pel que fa a l'últim Màsters 1000 de la temporada, a París-Bercy, Jo-Wilfried Tsonga i tomas Berdych han guanyat els seus partits de segona ronda per la via ràpida i són a dos partits de la classificació matemàtica pel Màsters que aplegarà les vuit millors raquetes del món. Mardy Fish, que començarà a jugar aquest dimecres, ha d'arribar també a quarts de final per ser-hi.

En cas contrari, és molt improbable que no es classifiquin, ja que els altres pretendents per ser a Londres -Almagro, Tipsarevic, Simon i Monfils- han de guanyar el torneig per tenir opcions. El partit destacat de la jornada ha estat el Wawrinka-Isner, amb victòria pel segon en un ajustat 6-7, 7-5 i 7-6.

Comparteix i comenta

En portada