Gran retorn a Europa del 'Fuenla Partizan' (89-75)

Roger Mateu - 09/11/2011, 17:37

Enorme retorn ahir a Europa del Fuenlabrada, que va desfer-se sense gaires patiments del desconegut Norrköping Dolphins suec (89 a 75), que només va aguantar els primers minuts. Els homes de Porfirio Fisac van tornar a lluir la samarreta amb la qual aquesta temporada fan un homenatge al Partizan de Belgrad, en commemoració dels 20 anys de l'estada dels serbis a Fuenlabrada a conseqüència de la Guerra dels Balcans. El senegalès Sené va ser el jugador franquícia dels madrlenys amb 13 punts, 12 rebots i 26 de valoració.

Saer Sené ha estat un malson pels suecs // Agències

Espai pels romàntics i pels nostàlgics

El 17 de gener de l'any 2003, l'àrbitre principal, el col·legiat portuguès, Antonio Coelho, s'enduia la pilota del darrer partit del Fuenlabrada -aleshores Jabones Pardo- en competició europea. Els homes que en aquells temps entrenava el pintoresc Oscar Quintana, se saludaven amb els jugadors del Telekom Bonn alemany, amb ganes de marxar als vestidors. L'electrònic deixava palès un bon partit, 94 a 77 en un Fernando Martín que no va trigar gens a buidar-se, a tenor de les escassses 800 persones que van donar suport als seus. El motiu, que els madrilenys ja no tenien res a fer a la naixent ULEB Cup.

Enquadrats en el grup A, els espanyols van topar amb el Gravellines francès, el DKV Joventut, l'Snaidero Udine italià i l'Ural Great rus. A part del conjunt de la Renània del Nord,el Fuenlabrada va derrotar els venecians (90 a 83) i la Penya (78 a73), al seu sorollós pavelló. Però no van aconseguir superar el tall. Ahir, gairebé 8 anys i 10 mesos després, el conjunt taronja va tornar a jugar una competició continental. Concretament, l'Eurochallenge, la tercera competició europea de clubs. El rival, un absolut desconegut per la majoria dels aficionats, el dèbil Norrköping Dolphins suec.

Els d'Östergötland van arribar al Fernando Martin amb tan sols 9 jugadors disponibles, com les velles èpoques del KK Partizan a les quals l'elàstica madrilenya fa honor enguany. Per un moment, algú devia tenir la sensació que Djordjevic, Danilovic, Stevanovic, Koprivica, Nakic, Rebraca, Silobad, Loncar i Dragutinovic tornaven a saltar a la pista que els va veure guanyar 6 dels 7 enfrontaments qua hi van disputar aquell llunyà 1991. Fins i tot, el més atrevit va mirar cap a la banqueta per retrobar-hi aquell flamant base de Jugoslàvia que de la nit al dia es va convertir en l'entrenador dels seus companys, el llorejadíssim Zeljko Obradovic. Si el més optimista volgués fer un símil de com van acabar aquella temporada pels del Pionir -campions d'Europa-, imaginaria de seguida el capità Ferran Laviña alçant l'Eurochallenge? 

Breu història d'un matx entre dos móns

Pel que fa al partit, ben poca cosa. Llevat d'uns primers minuts en què tots dos equips van tantejar l'electrònic, els escandinaus van intentar agafar avantatge ràpidament per evitar perdre la cara al matx a les primeres de canvi. La seva aposta va ser el llançament triple, i van aconseguir el seu objectiu a mitja tinta. Es van escapar per només 5 punts, 8 a 13 al primer període, però Fisac de seguida va captar l'estratègia del seu rival i només va haver de fer que la defensa defensés més enllà de la pintura. A més, els seus pupils es van entonar en atac i van començar a definir les accions atacans amb solvència.

La tripleta sueca formada per Seay, Drains i Mitchell, era l'únic contrapunt visitant a un marcador que cada cop era més favorable al 'Fuenla'. Al descans, 50 a 38. A la represa, diversos motius de la superioritat aclaparadora del Fuenlabrada. Més enllà de l'evident diferència de nivell, els de Fisac van saber col·locar molt bé la defensa i nodrir-se d'un elèctirc i hiperactiu Sené. A més, una gran diversitat de llançament exterior i penetracions, sobretot de la mà d'una direcció impecable de Sergio Sánchez, va fer que amb menys de quatre mintus jugats del tercer assalt, el marcador ja fos de 61 a 41.

A partir de llavors, els madrilenys van mantenir el ritme anotador i encara van tenir temps de delectar les 3.500 persones que presenciaven aquest enfrontament històric. Els 25 punts que els suecs van fer-li al Fuenlabrada al darrer quart van ser una anècdota, a causa de l'àmplia diferència de punts i que només va servir per empolainar una mica la pallissa a la qual semblaven predestinats els voluntariosos jugados visitants. Amb aquesta victòria, el Fuenlabrada és líder -per bàsquet average- del Grup A de l'Eurochallenge. Això sí, empatat amb l'EWE Baskets alemany, que ahir es va desfer del Bemaco Spu Nitra eslovac per 77 a 72.

En aquest enllaç hi trobareu la fitxa tècnica del partit:

 http://www.acb.com/redaccion.php?id=80155

Àrbitres: Benjamin Barth, Ronny Denis, Tomislav Vovk. Van excloure per faltes a Muñoz al minut 38 per part del conjunt local.

Incidències: partit corresponent a la primera jornada de la lligueta de l'Eurochallenge, disputat al pavelló Fernando Martín de Fuenlabrada (Madrid) davant d'uns 3.500 espectadors.

Comparteix i comenta

En portada