El Barça empetiteix al Siena (92-75)

Ricard Camprubí - 10/11/2011, 22:44

 

Eidson ha estat el millor del partit amb 34 valoració

El Barça Regal s'ha imposat amb claredat al Montepaschi de Siena per 92 a 75. Els de Pascual han dominat el matx d'es de l'inici, amb un primer quart que ha marcat unes distàncies que han resultat irreversibles, tan en el marcador com en el joc. Eidson (34 val.) i Lorbek (20 val) s'han erigit com a líders d'un Barça coral en que tothom aporta. Mentre que pel Siena tan sols Mccalebb (20 val.) i Rakocevic (18 val.) han sumat en positiu. Els blaugrana es mantenen líders del grup D amb un immaculat 4-0. 

Trencant els motlles

Dos equips que són seriosos candidats a estar a la Final Four d’Istambul d’enguany, dos equips reforçats fins a les dents i dos equips que es coneixen d’allò més bé (és la tercera temporada seguida en que s’enfronten). Barça i Siena deparaven a priori igualtat, un concepte que però no s’ha vist per enlloc.

El Barça és una màquina anotant, però el seu joc sempre parteix d’una solidesa defensiva excepcional, això és el que aniquila als seus rivals, la mescla perfecte. Aquesta ha estat la fórmula que els de Xavi Pascual han aplicat al primer quart. Amb Eidson com a líder espiritual i anotador (8 punts en el primer quart) el Barça ha noquejat des d’un inici al Montepaschi amb un parcial de 19-4. I és que quan els interiors a més de pivotar encerten des de la mitja distància esdevenen imparables. Tot i la tímida reacció dels italians amb Mccalebb com a protagonista corrent a la contra (20-12) Eidson ha tornat a aparèixer per mantenir la diferència a la fi del primer quart (24-12).

La segona unitat ha entrat en acció però la intensitat no ha decaigut. El ritme del partit ha deixat endarrere l’allau blaugrana per passar a un partit més embolicat amb una pujada del nivell defensiu del Siena. I quan els blaugrana assolien la màxima diferència (36-19), una picabaralla li ha costat una falta desqualificant a Mickael que li ha obligat a veure la resta del matx des del vestidor. Ni això ha descentrat a un Barça que tancava la primera meitat dominant amb claredat (40-26).

La piconadora constant

A la represa l’intercanvi de cistelles ha pres protagonisme, el terreny preferit de Mccalebb que ha tret el fusell per intentar posar a ratlla el Barça amb l’ajuda d’un canoner com Rakocevic. Però és evident que si vols plantar-li cara al Barça Regal amb dos jugadors no n’hi ha prou. Lorbek, com sempre sense fer soroll, acumulava punts en el seu marcador particular i portava el Barça cap al terreny del domini tranquil. Mentre el Barça buscava l’escapada definitiva, l’abaixada de braços italiana, Vázquez oferia espectacle amb dues esmaixades seguides que col·locaven el Barça 13 amunt (63-50) a la fi del període. Amb l’empenta del primer quart n’hi havia hagut prou. De la remuntada dels italians no se n'ha sabut res.

Que estrany és veure un partit tan discret de Navarro (8 p.). De fet el seu equip tampoc l’ha necessitat. La veritable grandesa del Barça és l’especial habilitat de convertir grans equips en rivals vulnerables, incapaços i indefensos. Avui ho ha tornat a fer. Només l’habitual relaxació de saber que tens un marge d’error ha permès als de Pianigiani situar-se a menys de 10 punts (73-66) però ha estat una remuntada truncada amb autoritat, com ja havia passat en el primer quart. Ndong i Eidson han acabat convertint els minuts finals en un allau d'espectacle ja amb un Montepaschi derrotat. Al final 92-75, una victòria que marca territori.

Estadístiques

Comparteix i comenta

En portada